FOTO: Expoziția ”Ocolul pământului în 150+ șahuri” de la Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca a fost prelungită până în 20 mai

by Christian Suciu

Biblioteca Centrală Universitară din Cluj-Napoca a prelungit durata expoziției ”Ocolul Pământului în 150+ șahuri” până în data de 20 mai după cum a transmis curatorul expoziției, profesorul de matematică clujean, Emil Sitaru. Clujenii de toate vârstele vor putea astfel să admire cele peste 170 de șahuri din colecția profesorului clujean care le-a adunat în călătoriile sale din ultimii 30 de ani.

” Toată colecția în ansamblu transmite un mesaj cât se poate de clar: Învățați să jucați Șah! De la copii mici până la oamenii maturi. Șahul aduce numai avantaje copiilor în ce privește formarea și dezvoltarea capacităților intelectuale și a caracterului. Este un joc care se adresează tuturor vârstelor și categoriilor sociale. Este un joc ieftin, care se poate practica în orice anotimp și îți menține mintea ageră!” declara în urmă cu două luni la deschiderea oficială a expoziției, fondatorul Academiei de Șah SITAS, Emil Sitaru.

FOTO expoziție:

VIDEO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza