FOTO | Conexiunea cu natura, excelentă pentru a scăpa de rutină. Mugur Pop: „Ar trebui să se ia în calcul urgenta de a scoate copiii în natură, de a crește imunitatea”

by Oana Spiru

Tabără de zi cu cai, arcuri, plante de leac și alte minuni ale naturii. În același timp și ateliere de manufacturi: pielărie și vopsit cu plante, ținute de Mugur Pop, președintele Asociației Descoperă Natura.

Mugur Pop, un om al naturii, încearcă să îi ajute și pe cei pierduți printre tablete și aglomerație să își regăsească liniștea în lumea cailor la Școala lui Gerula.

„Pierdem vremea cu mare meșteșug. Ne ocupăm de copii, face programe de educație în natură. De când cu pandemia lumea este foarte preocupată să găsească activități care, pe de o parte, să țină copilul ocupat în aer liber, pe de altă parte, să dobândească elemente și îndemânări noi”, povestește Mugur Pop pentru Servus, Cluj!

Restricțiile și școala online au dat peste cap activitățile clasice ale copiilor și ale părinților, motiv pentru care mulți părinți caută soluții pentru a-și scoate copiii din rutina zilnică.

„Nu toți copiii au scăpat cu bine din această pandemie. Poate cei care au avut unde să meargă la curte, să facă mișcare în aer liber au scăpat mai bine, dar cei care au stat închiși într-un apartament au simțit cu siguranță o mare presiune. Încărcătura cu orele online se simte, se vede diferența pe copii. Oamenii aceștia care stăpânesc treburile ar trebui să ia în calcul urgenta de a scoate copiii în natură, de a crește imunitatea, de a încuraja ieșitul în aer liber. Fără mișcare, fără alimentație sănătoasă, fără un regim de viață cât de cât echilibrat este foarte greu. Resursa natură (aer, animale, plimbări și mișcare) trebuie luate în calcul”, mai spune președintele Asociației Descoperă Natura.

Copii cu vârsta între 8 și 12 ani primesc timp de o săptămână o educație sănătoasă în natura care este resursă și inspirație constantă pentru sănătate, creativitate, regenerare, transformare și schimbare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza