Foto: Clujeancă pe podium, la Campionatul Global de Masaj din Germania

by Bianca Baraboi

O tânără clujeancă a participat zilele trecute la Campionatul Global de Masaj din Germania și a reușit să urce pe podium, câștigând locul 1 la categoria Masaj Wellness. Oana Matiș, pe numele ei, s-a făcut remarcată printre concurenții veniți din toată lumea. Pasiunea și dăruirea cu care face masaj, au ajutat-o să fie cea mai bună.

Indiferent dacă ești sau nu pe podium, ai multe de învățat la aceste concursuri

Multă lume mă întreabă ce înseamnă premiile pentru mine, sau ce am de câștigat la aceste campionate de masaj și aici aș avea multe de zis. Dar cel mai important lucru pe care-l câștigă orice concurent la campionate, este schimbul de experiență! Indiferent dacă ești sau nu pe podium, ai multe de învățat la aceste concursuri. Acolo vin maseuri din toată lumea, vezi tehnici de masaj noi, stiluri noi și din toate acestea ai câte ceva de învățat. În plus de asta, jurații, care au o experiență vastă în acest domeniu, respectiv mulți ani de când profesează în domeniu și care au propriile lor școli de masaj, fac niște demonstrații de masaj înainte de competiție, demonstrații din care de asemenea înveți tehnici noi, pe care poți să le aplici pe mai departe pacienților tăi.

Pe lângă această experiență  despre care vă spuneam, eu personal am câștigat o foarte mare încredere în mine și mă simt minunat știind că munca mea este atât de apreciată și că pe plan profesional am progresat continuu și încă vreau să mai învăț masaje noi! Nu mă dau bătută, a declarat Oana pentru Servus Cluj.

Însă nimic nu este ușor. Iar Oana își amintește că la început de drum nici nu îi plăcea această artă. Cu timpul însă, arta masajului s-a strecurat în sufletul și corpul său, iar de acolo până la performanță totul a curs lin.

Recunosc, nu mi-a plăcut dintotdeauna să masez. Inainte să încep cursul,  dacă îmi zicea cineva să îi fac masaj, mă retrăgeam ca și racii vreo doi pași în spate, mi se parea foarte greu de executat, mă dureau mâinile rău de tot. Dar după ce am început cursul de masaj, am descoperit că e chiar ceva ce-mi place mult, ceva ce mă reprezintă și am fost curioasă să învăț cât mai multe tipuri de masaj, ajungând să mi se pară chiar wow.

Acest campionat este al 3-lea la care particip

Am participat pentru prima dată în 2022, la Campionatul Național de Masaj, la Sibiu. Acolo m-am dus total nepregatită, deoarece nu știam despre ce este vorba exact, nu știam prea bine la ce sunt atenți jurații când jurizează, nu știam mai nimic. Însă, chiar dacă nu am câștigat nici un loc pe podium, mă bucur că am avut parte de experiența respectivă, deoarece acolo am cunoscut oameni noi, niște concurenți minunați și nu în ultimul rând pe jurații care reprezintă România la toate campionatele.

Următorul an, m-am înscris la Campionatul Național din Sibiu, dar și la World Massage Super Cup care s-a ținut în aceeași zi, însă de data aceasta m-am dus mult mai pregătită, știam deja pe ce să mă axez și ce așteptări au jurații de la noi.

Așadar am câștigat medalia de argint la CNDM (Campionatul Național de Masaj) și bronzul la WMSC (World Massage Super Cup). Ambele medalii câștigate la categoria “Wellness” cu masajul hawaiian Lomi-Lomi. Apropo, e un masaj superb, divin, pentru trup, minte și suflet- care se realizează cu candela caldă.

Anul acesta am participat la cel de-al 3-lea campionat și anume Campionatul Global de Masaj din Germania,  de unde spre fericirea mea, m-am întors cu 3 medalii: locul 1 la categoria Wellness, locul 2 la categoria Western Clasic, iar locurile 1 de la toate categoriile participante merg în Marea Finală, iar acolo dintre cei 6 finaliști am ieșit pe locul 2.

Emoțiile sunt la cote maxime, mai ales când se dă startul, spune Oana, însă de la an la an a învățat să le controleze tot mai bine. Așa a reușit de altfel și să ajungă pe podium. Munca nu se oprește niciodată, iar practica este desigur cea mai importantă.

Oana Matiș: Încă nu știu ce urmează, vă spun sincer. După ce am câștigat aurul la acest campionat, mi s-a oferit șansa de a merge la campionatul din Copenhaga, gratuit. Însă am zis că momentan s-ar putea să iau o pauză, deși am prins drag de campionate si greu mă “abțin” să nu merg și la următoarele. Pe această cale, vreau să mulțumesc în primul rând Mihaelei Nechifor pentru că m-a învățat acest minunat masaj, Lomi-Lomi, care mi se potrivește de minune și pe care-l ador, soțului și familiei mele pentru susținere. Mulțumesc Asociației de Masaj si Terapii Complementare, președintelui Motoc Iulian, organizatoarei Lavinia Kahuna pentru implicare, doamnei Supa Albert fondatoarea campionatului din Germania, juraților de la categoriile la care am participat și nu în ultimul rând modelului meu de la campionat, Nicoleta Petrișor, precum și celorlalte modele ale mele.

 

sursa foto: arhivă personală Oana Matiș

Te-ar putea interesa si

Comenteaza