FOTO Ciocolata artizanală, un cadou veritabil pentru doamne. Ciocolatier: „Nu îmi amintesc exact când a început pasiunea mea pentru ciocolată, dar simt de parcă a existat dintotdeauna”

by Oana Spiru

Valentine’s Day, 1 Martie și 8 Martie, ne bate la ușă, așa ca multi dintre noi cautam idei de cadouri prin care sa le demonstram femeilor din viata noastra cat de mult le apreciem. Pentru ca vorbim de sărbători speciale, cu o mare însemnătate pentru doamne, recomandăm cadouri pe măsură. Ciocolata este cadoul prin excelență. Combinațiile de gusturi îndrăznețe, luxoase și un design elegant cu siguarnță cuceresc orice doamnă. 

În Cluj-Napoca avem un laborator mic, dar profesionist, unde mâinile pricepute ale Laurei, un ciocolatier artizanal veritabil, creează zilnic praline, trufe, mendiants, ciocolată caldă pe linguriță. pudra pentru ciocolata caldă și tablete de ciocolată. 

„Nu îmi amintesc exact când a început pasiunea mea pentru ciocolată, dar simt de parcă a existat dintotdeauna. Atunci când era mică am avut ocazia să merg mult cu mama în Belgia și am admirat foarte mult ciocolateriile de acolo. Am trăit o bună perioadă de timp cu credința că la noi nu se poate, însă mi-am demonstrat contrariul. Noi avem acces la materiile prime, la informații, cursuri, la tot ce avem nevoie ca să facem ceva de standard european. Se poate face ciocolată de stadiu european și în România”, a povestit pentru Servus Cluj, Laura Hizo. 

Laura s-a îndrăgostit iremediabil de ciocolata artizanală și a dus totul la alt nivel, aici, la Cluj-Napoca. 

„Am fost foarte încântată când am văzut că se pot picta manual pentru că zona aceasta de design mi se pare foarte interesantă. Am avut un foarte mare interes către ingrediente de foarte bună calitate, către a ne face ganajurile de la 0, a nu folosi premixuri, astfel încât să putem fi foarte sus cu calitatea acestui produs”, a mai povestit Laura. 

Din dorința de a crea experiențe unice cu ciocolata, Laura a dat startul unor workshopuri pline de creativitate, prin care să învățăm cât mai multe despre ciocolata. 

„Ideea de la care am pornit a fost că vrem să creăm experiențe autentice cu ciocolată. Pe lângă produs este important să știi din ce este făcut, să participi la niște degustări, să știi cum se degustă, să poți să te bucur pe deplin de toate de produsul pe care îl savurezi. Organizăm workshopuri cu până la 16 persoane, activități recreative care prevăd o temă anume. Acum, de exemplu, am lucrat foarte mult pe tema de creativitate. Este o activitate de petrecere a timpului liber în care ai ocazia să lucrezi cu ciocolata, să îți faci niște produse de ciocolată proprie, pe care le peronalizezi cum vrei, atât din punct de vedere al aspectului cât și din punct de vedere al gustului. La final se pleacă cu produsele acasă, ambalate frumos”, mai spune Laura Hizo. 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza