Focar de infecție la granița cu județul Cluj. O întreagă localitate ar putea fi pusă sub carantină

by admin

Focar de infecție cu COVID-19 la granița dintre județele Cluj și Bistrița-Năsăud. Este vorba de satul Reteag, comuna Petru Rareș. Aici numărul îmbolnăvirilor crește alarmant, iar autoritățile iau în calcul punerea sub carantină a întregii localități, mai ales că localnicii nu vor să respecte măsurile de distanțare socială.

„Cei mai mulți infectați cu coronavirus sunt în Petru Rareș, mai exact în Poienile Reteagului. Dacă nu mă înșel, acolo avem 13 cazuri pozitive. Multe! Sper să ținem sub control aceste probleme. De unde sunt infectați? De la pastorul din Suceava care a venit aici și a infectat două comune. Două întâlniri, două comune, Șintereag și Petru Rareș. Da, dacă evoluția este negativă la Petru Rareș o să facem demersuri pentru intrarea în carantină, dar nu toată comuna, vorbim doar de Poienile Reteagului. Dacă oamenii nu respectă măsurile, vom face demersuri ca zona respectivă să fie carantinată”, a declarat prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, într-o conferință de presă online.

Autoritățile din Cluj au luat încă de săptămâna trecută pentru a preveni răspândirea coronavirusului în județ. În satul Mănășturel, comuna Cuzdrioara, care se află în vecinătatea localității Reteag, a fost amplasat un filtru principal, iar în zonă se fac acum verificări suplimentare pentru prevenție. De asemenea, un alt filtru a fost amplasat în comuna Mica, satul Sânmărghita, care oferă acces secundar din Bistrița-Năsăud.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza