Focar de COVID-19 la o fabrică din Gherla

by admin

Un focar de COVID-19 a apărut la o fabrică din municipiul Gherla. Este vorba despre fabrica Becker România, unde mai multe persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Autoritățile au decis să suspende activitatea întreprinderii, în timp ce pacienții au fost transportați la spitalele specializate din Cluj-Napoca. 

„Avem un focar activ la o fabrică din Gherla. Ca urmare a testării realizate de angajator la 54 de persoane care erau contacți direcți cu un caz pozitiv, au fost depistați 17 angajați pozitivi. S-a luat măsura suspendării activității pentru decontaminare. Ancheta epidemiologică este în curs, urmând a se stabili contacții direcți și a se lua măsura carantinării la domiciliu a acestora. Pacienții pozitivi vor fi transportați la spitalele COVID din Cluj-Napoca pentru evaluare medicala”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

Primul caz pozitiv de COVID-19 din orașul Gherla a apărut în luna aprilie tot la fabrica Becker. Ulterior și alți angajați au fost depistați cu noul coronavirus. În aceste condiții, conducerea companiei a decis ca întreg personalul să intre în șomaj tehnic pentru două săptămâni, activitatea fiind reluată în luna mai.

La fabrica Becker România lucrează 250 de angajați.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza