Florina și Vlad, elevii de 10 ai Clujului

by Oana Spiru

Evaluarea Națională este un moment important în viața oricărui elev și reprezintă o rampă de lansare către învățământul liceal. Anul acesta vine cu vești remarcabile pentru județul Cluj, unde un număr impresionant de copii au obținut note de 10 la această evaluare. Printre ei se numără și Vlad, elevul de la Colegiul Național Pedagogic “Gheorghe Lazăr” care și-a văzut visul împlinit. A obținut media 10 la unul dintre cele mai importante examene.

„Am învâtat mult chiar din primii ani de școală. Cu muncă constantă, sprijinit de părinți și profesori, am reușit să performez.Nu m-am așteptat, a fost o surpiză. Mă așteptam la o notă mare, dar nu chiar maximă”, ne-a povestit Vlad Arieșan.

Vlad a urmat exemplul surorii sale care în urmă cu doi ani a obținut media 10 la Evaluare Națională. Florina este acum elevă la Liceul Teoretic „Avram Iancu” și vrea să urmeze facultatea de medicină.

„Mi-a plăcut mult să muncesc și să învâț, mai ales că profesorii mi-au fost alături. După ce am intrat la liceul nu s-au schimbat multe, viața și-a urmat cursul firesc. Am rămas la fel, am continuat să muncesc, mi-a plăcut ceea ce am făcut. Pe lângă română și matematică am descoperit ca îmi place foart mult biologia ceea ce m-a făcut să îmi doresc să merg mai departe la facultatea de medicină”, a povestit Florina Arieșan.

În urma afișării rezultatelor inițiale de la Evaluarea Națională, județul Cluj s-a clasat pe primul loc la nivel național în ce privește rata de promovabilitate, cu un procent de 87,4%.  Dintre cei 4.337 de elevi clujeni ce au reușit să promoveze examenul, 24 de clujeni au obținut media generală 10 la probele evaluării naționale

Te-ar putea interesa si

Comenteaza