Florin Piersic, vizitat de Rafila și Ciolacu la spital. Starea actorului se îmbunătățește

by Bianca Baraboi

Florin Piersic a fost operat de urgență joi seara, în 9 mai, la Spitalul Foișor. Intervenția chirurgicală a prevăzut extragerea protezei de la genunchi și implantarea uneia temporare. Actorul a suferit a doua operație la București, asta după ce fusese operat la Cluj-Napoca, la Institutul Inimii. Medicii clujeni i-au schimbat sondele de stimulare și au îndepărtat stimulatorul cardiac, chiar în prima zi de Paști.

În stare de recuperare după cea de-a doua operație, maestrul a fost vizitat de Ministrul Sănătății dar și de premierul țării. Alexandru Rafila s-a prezentat duminică la Spitalul Foișor, unde este internat Florin Piersic, însă tot în aceeași zi, Marcel Ciolacu, premierul României, a vizitat și el spitalul pentru a-l vedea pe actor.

„Continuă tratamentul antibiotic, în mod evident. Nu urmează decât să se întâmple o monitorizare a pacientului. La un moment dat, intervenția chirurgicală trebuie să se încheie, din punct de vedere al plăgii operatorii. Vom vedea în continuare pașii pe care îi indică echipa medicală multidisciplinară. Există cardiolog, anestezist, infecționist și medicul ortoped, care îl îngrijesc foarte bine, îi felicit și le mulțumesc tuturor”, a spus Rafila.

Sâmbătă, spitalul a oferit declarații despre starea actorului.

“Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineața de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului după mai multe săptămâni”, a transmis Șerban Dragosloveanu, manager interimar al instituției.

Actorul în vârstă de 88 de ani a fost adus de la Cluj-Napoca la București cu o aeronavă SMURD.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza