Florin Cîțu: “O să cer o anchetă, analiză, vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Știam că vine” / “Cine nu a ținut cont va fi responsabil”

by admin

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat, marți, că va cere realizarea unei anchete pentru a afla cum a fost pregătit valul 4. Cîțu s-a referit la situația paturilor insuficiente din secțiile ATI Covid-19 și a transmis că vrea să vadă cum a gestionat această situație Ministerul Sănătății.

“O să cer o anchetă, analiză, vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 Covid. Știam că vine. Am spus că nu vreau să se reducă numărul de paturi în secțiile ATI pentru Covid, am spus să rămână intactă capacitatea noastră de a răspunde. Aș vrea să văd cum a fost pregătit de Ministerul Sănătății acest val 4 și dacă nu s-a ținut cont de ce am spus eu, cine nu a ținut cont va fi responsabil.

Azi voi discuta despre aceste paturi cu cei de la DSP, cu manageri de spitale, pentru că este vorba și de detașarea personalului, nu doar de a crește numărul de paturi. Aș vrea să văd acest plan cât mai repede cu putință. E anormal și cineva trebuie să răspundă dacă valul 4 nu a fost pregătit, deși am tot vorbit despre asta toată vara”, a declarat Florin Cîțu, conform Digi24.

Premierul a precizat că la ATI Covid sunt 1.024 de paturi și că la venirea lui Cseke Attila la MS erau doar 600 de paturi: “Am spus tot timpul că trebuie să fim la 1.600 de paturi ATI Covid”, a subliniat Cîțu.

Peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă.

“Începând de astăzi, din ordinul ministrului interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, un număr de peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 din secţiile de terapie intensivă ale unităţilor sanitare cu paturi”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Alexandru 21/09/2021 - 18:41

Nu stiu cine il mai crede sau baga in seama pe sobolanul asta si trupa lui de PeNaLi

Raspunde
Marius B 23/09/2021 - 14:57

Nu stiu despre ce vorbeste. Valul 4 merge ireprosabil, dpdv al virusului. Oamenii nu se vaccinea, nimeni nu tine cont de reguli si masuri de preventie. Uita-te la CFR, ce bine a contribuit la valul 4. Toata lumea poate sta inghesuita, fara distantare, fara masti, etc.

Raspunde

Comenteaza