Florin Cîțu, desemnat de președintele Iohannis pentru funcția de premier

by Cristina Mihaila

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu, actual ministru de Finanțe, pentru poziția de prim-ministru după consultările cu majoritatea formată din PNL, USR/PLUS și UDMR.

”O coaliție formată din PNL, USR-PLUS și UDMR a fost formalizată și a dovedit deja majoritatea în Parlamentul României. Astăzi, cu ocazia consultărilor, liderii fomațiunilor care formează coaliția de centru-dreapta s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru funcția de prim-ministru. Luând în considerare toate acestea, am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de prim-ministru”, a declarat președintele Iohannis la finalul consultărilor.

”Vreau să fac o declarație fermă aici. România trece în această perioadă printr-o criză dublă: una de sănătate și una economică. Este rolul acestei guvernări să treacă cât mai rapid România prin criza de sănătate, cu cât mai puține costuri pentru români și să reașezăm economia pe picioarele ei. Vin în fața dumneavoastră cu o echipă de profesioniști. În același timp, fiecare minister și fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului care vor fi monitorizate trimestrial. Mă voi asigura că aceste obiective vor fi duse la începlinire”, a declarat la rândul Florin Cîțu.

Votul pentru învestirea cabinetului Cîțu va avea loc miercuri.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza