Florin Cîțu, avertisment pentru PSD: “Sper să nu vină cu naționalizarea Pilonului II de pensii”

by Oana Spiru

Florin Cîțu spune că negocierile cu PSD nu se află în blocaj, dar sunt divergențe mai ales pe partea economică și la justiție. Cîțu avertizează că o creștere  a pensiilor și salariilor ar putea arunca în aer stabilitatea economică, iar România ar risca să nu le mai poată plăti.

”Nu e un blocaj! Am arătat că se poate să ai și venituri bugetare mai mari fără să crești taxe. De partea cealaltă, se crede că trebuie o intervenție a statului. Sper să nu vină cu naționalizarea Pilonului II de pensii.

Taxa de solidaritate și celelalte măsuri pe care le vrea PSD nu suntem de acord cu ele pentru că nu funcționează, nu pentru că e o diferență ideologică. Nu ne opunem, ci vrem să fie bazate pe ceea ce vrea piața.

Eu am cerut reformă la Metrorex, nu s-a făcut, am cerut reformă la CFR Călători, nu s-a făcut. Am avea loc să eficientizăm aparatul public. E nevoie de o reformă a administrației publice și așa putem găsi resurse pentru creșterea salariilor și a pensiilor. Eu am cerut reorganizare la ministere, iar la Ministerul Sănătății nu s-a făcut nici acum.

Alocațiile vor crește, pensiile vor crește. Mai discutăm acolo, un procent, două. E important să nu aruncăm în aer stabilitatea financiară. Dacă facem creșteri, nu vom mai putea plăti salariile și pensiile peste un an sau doi. Nu are sens să destabilizăm economia. Trebuie să încurajăm acumularea de capital.

Trebuie să respectăm MCV, trebuie să găsim o soluție. Vom vedea soluția experților pentru desființarea SIIJ, nu mai are rost să cerem o opinie de la Comisia de la Veneția.”, a spus Florin Cîțu înainte de o nouă rundă de negocieri cu PSD, citat de stiripesurse.ro

Te-ar putea interesa si

3 comentarii

Sorin 14/11/2021 - 23:30

Rusine PNL ca te-ai aliat cu PSD!! Nu se poate asa ceva, impotriva lor v-am votat. Ma simt tradat.

Raspunde
Mihnea 14/11/2021 - 23:31

Ce gunoaie si PNL, ne-au cerut votul ca doar ei ne scapa de PSD si acum fac pact ca sa poata fura.

Raspunde
vorbe goale 15/11/2021 - 13:47

Sper “să nu-i pice un meteorit în cap”, sunt vorbe din agenda de propagandă a unui pretins intelectual dar care nu e, ce are multe “spersănuuri” dar nu a realizat nimic concret ?

Raspunde

Comenteaza