VIDEO | Florin Cîțu a recunoscut că în urmă cu 20 de ani a făcut două zile de AREST în SUA: “Am făcut o greșeală atunci, vă dați seama că nu este ceva cu care să te mândrești”

by Cezar Leizeriuc

La finalul ședinței de guvern în cursul zilei de astăzi, premierul Florin Cîțu a fost întrebat despre informația apărută în spațiul public cu privire la faptul că a fost prins în SUA, în anul 2001, conducând sub influența alcoolului. Premierul a recunoscut fapta și a precizat că a plătit la momentul respectiv “o amendă foarte mare”.

“Acum 20 de ani a fost vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scurtin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a explicat Florin Cîțu.

Vezi VIDEO mai jos (Min 06:20)

https://www.facebook.com/watch/?v=274121437379639

Ulterior, premierul a fost întrebat de către reporteri dacă el se afla la volan în momentul în care a fost oprit de polițiștii americani: “Eu am condus, a fost o greșeală. Am condus, am plătit, foarte scump. A trebuit să-mi vând și mașina și să merg pe jos un an de zile. S-a întâmplat acum 20 de ani, vă dați seama că nu este ceva cu care să te mândrești”, conform Biziday.

Premierului României i s-a mai adresat întrebarea, dacă Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban, au fost informați despre acest incident înainte ca acesta să fie propus pentru funcția de ministru al Finanțelor. Răspunsul lui Florin Cîțu a fost unul evaziv: “Este o contravenție. Am mai plătit amenzi și în România de circulație”.

Imediat după ce a dat această replică, premierul a devenit destul de agitat și s-a îndreptat brusc din fața pupitrului unde susținea conferința de presă.

Vezi VIDEO mai jos (Min 18:24)

https://www.facebook.com/watch/live/?v=274121437379639&ref=watch_permalink

Potrivit informațiilor publicate de site-ul Flux24.ro, arhivele curții locale din Iowa (unde premierul și-a făcut facultatea si doctoratul) arată că pe 26 martie 2001 Florin Vasile Cîțu a fost condamnat la două zile de arest și o amendă de 1000 de dolari, pentru conducerea sub influența alcoolului, o contravenție majoră (serious misdemeanor) în SUA.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza