Final de vacanță cu WonderPuck, în centrul Clujului și la Bonțida. Accesul la toate activitățile este GRATUIT.

by Oana Spiru

La Cluj, vacanța de vară se încheie cu spectacole pentru copii și familie, concerte, workshop-uri, animații, păpuși gigant și ateliere. Programul WonderPuck le cuprinde pe toate și îi așteaptă pe clujeni să celebreze începutul toamnei la cea de-a cincea ediție a Festivalului Stradal. Accesul la toate activitățile este GRATUIT.
Ediția din acest an a primului festival pentru copii și familie din Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca și Bonțida între 9 și 12 septembrie. Proiectul este realizat de Teatrul PUCK, Asociația ESUA, Clubului Lions, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a Administrației Fondului Cultural Național.

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐔𝐧𝐠𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐬𝐢 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢, 𝐢𝐧 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢

Programul din Cluj-Napoca începe vineri, 10 septembrie, de la ora 18.00, cu spectacolul nonverbal „Răpirea Soarelui și a Lunii”, susținut de TrappTop Flotta din Ungaria. De la ora 18.45, în Piața Unirii, urmează spectacolele itinerante nonverbale „Patrocle Patroclescu și aerele lui” și Lorelei. Urmează, tot aici, de la ora 20.00, spectacolul „Păcală”, prezentat de Teatrul de Animație „Țăndărică” din București. Seara se va încheia în Piața Unirii cu spectacolul cu foc „Origini”, susținut de Teatrul Național „Aureliu Manea” din Turda, de la ora 21.00.

În curtea Muzeului de Artă vineri, de la ora 17.00, va avea loc spectacolul „Cine va păzi clopoțeii”, susținut de Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. În aceeași locație, de la ora 19.00 este programat spectacolul nonverbal adresat întregii familii „ MIMóka”, prezentat de Csaba Méhes din Ungaria. De asemenea, de la ora 21.00, adolescenții de peste 14 ani sunt așteptați tot aici la momentul „Impro Show”, al artiștilor de la Just Push Play din Cluj-Napoca.

𝐂𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐬𝐢 𝐚𝐧𝐢𝐦𝐚𝐭𝐢𝐢, 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚

Sâmbătă, 11 septembrie, a doua zi de WonderPuck, activitățile vor începe cu „Gigalateea”, „Lorelei” și „Patrocle Patroclescu și aerele lui”, de la ora 10.30. La scena mare va fi prezentat, de la ora 11.00, spectacolul „Mateiaș Gâscarul”, al Teatrului „Arlechino” din Brașov. Va urma de la 18.00, pe aceeași scenă, încă o reprezentație a spectacolului „Răpirea Soarelui și a Lunii”. De la 19.00, tot în Piața Unirii, este programat spectacolul nonverbal pentru toată familia „Little Wolf Minski and his Friends”, susținut de Thomas Herfort, de la Kabaré Púpala Marionettes din Germania. De asemenea, de la ora 20.00, Teatrul „Ion Creangă” va prezenta în aceeași locație spectacolul „O mie și una de nopți – Lampa lui Aladin”.

În curtea Muzeului de Artă, a doua zi de festival va începe la ora 10.00, cu momentul artistic „Bucătăria familiei Balaur”, susținut de clujenii Asociației MiniReactor. În continuare, de la ora 12.00, este programat momentul nonverbal „Little Wolf Minski and his Friends”. De la ora 17.00 va fi prezentat un concert susținut de trupa Antybodies (Cluj-Napoca). Va urma, de la ora 17.30, spectacolul „The Story of Kuszakeszi”, prezentat de Teatrul de Păpuși ,,Kabóca” din Ungaria, iar de la 19.30 spectacolul nonverbal „MIMóka”. De la ora 20.30, curtea Muzeului va fi animată de un concert flamenco susținut de Varga András. Seara se va încheia cu momentul muzical de susținut de trupa Platons, programat pentru ora 21.30.

𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢 𝐬𝐢 𝐚𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢, 𝐥𝐚 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐌𝐚𝐠𝐢𝐜 𝐏𝐮𝐩𝐩𝐞𝐭

Tot sâmbătă, în curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei va fi prezentat, de la ora 12.00, spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/ „Paprikajancsi kalandjai” (în limba maghiară), susținut de Teatrul de Păpuși „Puck”.

De la ora 17.00, Asociația AnimaArt va susține în aceeași locație spectacolul „Cel trei purceluși”. De asemenea, aceeași scenă va găzdui, de la ora 19.00, spectacolul „Cufărul magic”, al artiștilor arădeni de la „Teatrul pe roți”. Totodată, de la ora 21.00, va începe spectacolul „Lampa fermecată”, prezentat de Teatrul de Umbre ,,Cengiz Özek” din Turcia.

În aceeași zi, în curtea Teatrului „Magic Puppet” (pe Bulevardul Eroilor, nr. 16) studenții și actorii profesioniști sunt așteptați de la ora 12.00 la workshopul „Mic îndrumar de rol în comedie”, susținut de Dragoș Pop. De la ora 18.00, artiștii Asociației Magic Puppet vor susține spectacolul „Istoria românilor pe scurt”, conceput pentru spectatori de peste 14 ani. De asemenea, de la ora 20.30 este programată proiecția filmului de animație „Covorul zburător”, de Karsten Kiilerich.

𝐒𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥 𝐝𝐞 𝐒𝐡𝐚𝐤𝐞𝐬𝐩𝐞𝐚𝐫𝐞, 𝐢𝐧 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐢𝐧 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐚 𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥

Programul WonderPuck de duminică, 12 septembrie, ultima zi de festival, începe în Piața Unirii de la ora 10.30 cu spectacolul itinerant nonverbal „Mirabela”, prezentat de Teatrul pe Roți din Arad. De la ora 11.00 este programat la scena mare „Muzeul ultimului pet”, spectacol prezentat de clujenii de la Asociația AnimaArt din Cluj. De la ora 17.30, în Piața Unirii, va fi prezentat spectacolul de Commedia dell’arte „Lumea nouă”, al studenților Facultății de Teatru și Film de la Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca. Urmează apoi, de la 18.30, concertul susținut de Voltaj Academy Cluj. La scena mare din Piața Unirii, de la ora 20.00, spectatorii clujeni sunt așteptați la spectacolul „Aventurile lui Puck”, după Shakespeare, prezentat de artiștii teatrului clujean cu același nume.

În curtea Muzeului de Artă, programul de duminică începe la ora 10.00, cu spectacolul „Vrăjitoarea Kodzugukila”, prezentat de Teatrul de Păpuși ,,Kabóca’’ din Ungaria (în limba maghiară), urmat, de la ora 12.00, de „Hai la drum spre Phantarun”, susținut de artiștii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” din Chișinău. De la ora 17.00, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad va prezenta, în aceeași locație, spectacolul „Capra cu trei iezi”, iar de la 20.30 este programat spectacolul nonverbal „La dans du pied”, susținut de Monsieur David și Federica Gumina, de la Feet Theatre Company din Italia.

La Teatrul „Magic Puppet”, spectatorii de peste 10 ani sunt așteptați duminică, 12 septembrie, de la ora 18.00, la avanpremiera spectacolului „20k leghe sub mări”, prezentat de artiștii Asociației „Magic Puppet”.

𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐖𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐏𝐮𝐜𝐤, 𝐢𝐧 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢

Pe lângă spectacole și concerte, Piața Unirii va găzdui de vineri, 10 septembrie și până duminică, 12 septembrie, o serie de ateliere pentru cei mici. Astfel, la standul Meșterilor Populari, copiii pot lua parte la activități precum roata olarului, pictură pe ceramică sau războiul de țesut mărgele. Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul UBB îi așteaptă pe micii clujeni cu ateliere de biodiversitate sau de confecționat animăluțe din conuri de brad. De asemenea, cei de la ManagisBio vor organiza ateliere de nutriție, iar artista Tunde Szabo va avea ateliere cu păpuși Bi-Ba-Bo. La atelierele Elementum, sâmbătă și duminică, între orele 11.00 și 13.00, respectiv 17.00 și 19.00, vor fi colorate mascote, cei mici se pot bucura de tatuaje instant, dar și de cutii senzoriale.

Totodată, prietenii din povești le dau copiilor întâlnire la standul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj. Activitățile pregătite aici le oferă celor mici ocazia de a se întâlni cu personaje îndrăgite, de a asculta cele mai frumoase povești și de a-și exersa abilitățile de lucru manual. Pe parcursul întregului program sunt puse la dispoziția publicului cărți spre lecturare și fișe de colorat personaje din povești. 𝐀𝐜𝐜𝐞𝐬𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐆𝐑𝐀𝐓𝐔𝐈𝐓

Te-ar putea interesa si

Comenteaza