Filtre speciale pe aeroportul Cluj pentru zborurile din Bergamo și Treviso

by Cristina Mihaila

Deși numărul pasagerilor care călătoresc spre sau dinspre Italia a scăzut în ultimele zile, de teama coronavirusului, aproximativ 1.200 de persoane sosesc săptămânal din Bergamo și Treviso pe aeroportul din Cluj. Pentru ei s-a organziat un filtru special, iar călătorii sunt informați cu privire la infecția cu virusul COVID 19 încă din avion.

”S-a înregistrat o scădere a traficului de pasageri pe ruta Italia-Cluj. Aseară, sub 70 de pasageri au sosit cu o aeronavă de risc. Pentru zborurile Bergamo și Treviso s-au înființat filtre speciale și călătorii sunt instruiți din avion cu privire la COVID 19. La niveul județului Cluj sunt 521 de persoane autoizolate la domiciliu. Sunt asimptomatice, dar provin din zonele de risc. Nu avem niciun caz confirmat la Cluj și nu avem persoane în carantină ”, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean, într-o conferință de presă.

La rândul său, directorul DSP, Mihai Moisescu, spune că persoanele autoizolate la domiciliu sunt monitorizate și trimit zilnic mesaje dacă au febră sau alte simptome.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza