Festivalul Internațional de Carte Transilvania revine la Cluj. Vezi când va avea loc cea de-a VII-a ediție

by admin

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine anul acesta în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în
perioada 16-19 septembrie 2021 cu mesajul „Ne revenim împreună!”. Organizat de Asociația Culturală Eikon în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, festivalul susține cultura scrisă română și universală.

Potrivit organizatorilor, în cadrul ediției din acest an vor participa cele mai importante edituri din România, vor avea loc lansări de carte, colocvii și conferințe cu invitați speciali din Franța, Italia, Danemarca, Norvegia și Belgia. FICT își propune, prin evenimentele sale, să atragă atenția tinerilor asupra necesității lecturii, să promoveze responsabilitatea socială și culturală, diversitatea și implicarea civică.

„La fel ca la precedentele ediții, ne dorim să sărbătorim Cartea și Cultura Scrisă prin evenimente inedite. FICT a reușit să strângă în jurul Cărții peste 100.000 de vizitatori la ediția din 2018, devenind astfel un eveniment de referință în peisajul cultural internațional. După o lungă perioadă în care am fost departe unii de alții și departe de lectură, este timpul să ne revenim împreună!

Este important pentru noi, ca societate, să nu lăsăm pe ultimul loc cultura când vine
vorba de întoarcerea la normalitate. Anul acesta ne-am propus să venim cu idei cât mai
interesante, pentru a atrage și tinerii înspre lectură. Va fi o ediție plină de surprize”, a declarat
Gabriel Bota, directorul festivalului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza