Festival dedicat culturii coreene organizat la Cluj-Napoca

by admin

Clujul și orașul sud-coreean Suwon sărbătoresc în această lună 20 de ani de relații de înfrățire. Cu această ocazie, în perioada 3-7 iulie, la Cluj-Napoca va avea loc Festivalul Cluj- Suwon.

„Timp de cinci zile prezența sud-coreeană în orașul nostru va putea fi simțită prin degustări gastronomice, evenimente culturale, precum muzică de jazz, expoziție de produse ale meșteșugarilor sau chiar demonstrații de caligrafie sau vestimentație tradițională coreeană și românească. Vă așteptăm în Piața Unirii, Piața Muzeului, la Bastionul Croitorilor sau în Parcul Central pentru a descoperi care sunt legăturile dintre cele două orașe ce au făcut ca de 20 de ani Clujul să fie unul dintre prietenii Suwonului, iar acesta să fie ”ca acasă” pe malul Someșului.”, au explicat organizatorii evenimentului.

Agenda Festivalului:

  • Piața Muzeului, 3 iulie, ora 17:00 – demonstrație culinară de gală – bibimbap gigant realizat de echipa de bucătari sud-coreeni din Suwon și cea a restaurantului Memo 10
  • Piața Unirii, 3 iulie – 7 iulie – târg de meșteșugari români și sud-coreeni, demonstrații de caligrafie coreeană cu nume ale vizitatorilor târgului (interval orar 15:00 – 20:00), oportunități de fotografie în costume tradiționale sud-coreene și din Țara Someșului (interval orar 16.00 – 20:00)
  • Parcul Central, în cadrul „Jazz in the Park” va concerta trupa coreeană de jaz DSM
  • Bastionul Croitorilor, 4 iulie, începând cu ora 11:00 – vernisaj expoziție de fotografie coreeană 

Te-ar putea interesa si

Comenteaza