Festival de artă în curțile Clujului. Intrarea este gratuită

by Cristina Mihaila

Art in the Street, festivalul de artă stradală organizat de asociația Fapte, revine anul acesta cu o ediție specială de pandemie, pe 17 octombrie. Proiectul este structurat astfel încât să permită adaptarea perfectă a actului artistic la condițiile actuale, dând posibilitatea publicului să participe în siguranță la toate activitățile pregătite. În acest sens, organizatorii au concentrat cea mai mare parte din program în câteva curți din zona centrală a orașului.

”Încă de anul trecut, am pus ochii pe curțile interioare din oraș. Atât Cluj-Napoca, dar și multe alte orașe din țară, au multe curți interioare care nu sunt folosite la capacitatea lor maximă. Multe din ele nu sunt accesibile deloc pe parcursul anului, unele sunt folosite drept parcări. La fel cum am crezut și în Jazz in the Park că are puterea să schimbe Parcul Central, credem că evenimentele speciale pot deschide ochii comunității locale și pot pune în valoare curțile din oraș. Desigur, condițiile sunt vitrege și, la începutul anului, când am planificat acest eveniment, ne raportam la total alte reguli. Dar e important să nu ne oprim. E important să dăm măcar o mostră, o dovadă din ce poate fi acest proiect despre curțile din oraș. Legat de regulile de participare, cred că ne-am creat deja reputația de a fi foarte atenți și serioși cu privire la regulile de distanțare și măsurile de precauție ce trebuiesc luate. Nu avem emoții din acest punct de vedere’’, a spus Alin Vaida, directorul asociației Fapte.

Curțile în care va avea loc această ediție a Art in the Street sunt cele de la Facultatea de Teatru și Film, Liceul Teologic Reformat, Casa Vaida Voievod, Centrul de Creație Maidan, Centrul Cultural Francez, Teatrul de păpuși Puck și Casa TIFF, unde sunt organizate concerte acustice și pe instrumente electrice ale Musspell, Blue Velvet, Mihail, Andrei Petru & Forró Erik, Satellites, Vizi, recitalul pianistului Bogdan Vaida, concertul de canțonete al artiștilor Operei Naționale Române din Cluj, piesele de teatru pentru adulți în interpretarea actorilor Filip Odangiu și Diana Ioana Licu, spectacolele pentru copii susținute de Florin Suciu – Magic Puppet și artiștii colectivului Mini Reactor și expozițiile artiștilor Angyalosi Béata și Liviu Bulea.

Spectacolele și concertele care vor avea loc în curțile Clujului se vor desfășura după-masa, între orele 16:00 și 20:00. Intrarea este gratuită, dar pentru a evita aglomerația este nevoie de o rezervare prelabilă care se poate face pe www.entertix.ro.

Pentru siguranța tuturor celor prezenți, la intrarea în curțile cu spectacole se va efectua un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). În momentul sosirii, participanților li se va măsura în mod obligatoriu temperatura corporală. Persoanele care refuză verificarea temperaturii sau a căror temperatură depășește 37,3 grade Celsius nu vor avea acces în perimetrul evenimentului. Purtarea măștii va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Organizatorii vor pune la dispoziția participanților soluții dezinfectante la intrarea în spațiile de desfășurare a evenimentelor.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza