Federația SANITAS, în grevă japoneză! Liderul Sanitas Cluj: „Personalul implicat în tratarea persoanelor cu Covid este într-o fază avansată de epuizare”

by Oana Spiru

Pe 7 octombrie, de ziua Internațională a Muncii Decente, Federația SANITAS intră în grevă japoneză. Membrii Sanitas sunt nemulțumiți că premierul nu s-a întâlnit cu ei pentru a discuta despre problemele din sistemul de sănătate.

Liderul Sanitas Cluj, Stefan Roman, susține că de ani de zile se semnalează lipsa de personal din sistemul medical.

„Nemulțumirile sunt generate inaplicarea sau aplicarea parțială a prevederilor legale în ceea ce privește acordarea unor sporuri care au fost oferite personalului angajat în sistemul sanitar pe perioada pandemiei. Unele sporuri nu se dau deși situația s-a agravat. Totodată, solicităm deblocarea posturilor având în vedere deficitul de personal care a ieșit la suprafață ca urmare a gestionării pandemiei. Acest deficit de personal noi l-am semnalat în fiecare an, dar nu am avut audiență. Personalul care e implicat în tratarea persoanelor cu covid este într-o fază avansată de epuizare fizică și psihică. Vis a vis de solicitările existente sistemul sanitar este aproape de colaps”, declară pentru Servus Cluj, Stefan Roman.

De asemena, Liderul Sanitas Cluj susține că s-a solicitat o întâlnire cu Guvernul pentru a se găsi soluții pentru această situație critică din sistemul medical.

„Noi am solicitat o întrevedere cu partea guvernamentală, suntem dispuși să ne așezăm la masa discuțiilor să încercăm să găsim împreună soluții și să rezolvăm aceste probleme care generează foarte multe nemulțumiri în rândul tuturor angajaților din sistem sanitar românesc”, mai spune Liderul Sanitas Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza