Fără drumuri județene blocate sau închise în Cluj, dar în mai multe zone s-a format polei

by admin

În județul Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar pe mai multe sectoare se circulă în condiții de iarnă. De asemenea, informează Consiliului Județean Cluj, în urma căderilor de zăpadă, mai ales în zona de munte, şi a temperaturilor negative înregistrate în cursul nopţii, pe mai multe drumuri s-a depus un strat de zăpadă ori s-a format polei, traficul rutier fiind îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de vineri, 11 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 58 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 24 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 45 drumuri judeţene, cu 17 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 51,5 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de vineri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. La această oră se acționează, inclusiv prin revizii, pe 6 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, atât în cursul zilei de ieri, cât şi în cursul nopţii şi al acestei dimineţi, pe drumurile judeţene situate în zona Dej nu s-a impus intervenția pe niciun drum județean. 

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă în zona de munte şi cu materiale derapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza