Fără drumuri județene blocate sau închise, dar cu trafic în condiții de iarnă

by admin

În județul Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise traficului, dar pe mai multe sectoare circulația se desfășoară în condiții de iarnă. De asemenea, din cauza temperaturilor negative și a ninsorilor, traficul rutier a fost îngreunat pe mai multe drumuri, în special în zona de munte, informează Consiliul Județean Cluj.

În aceste condiții, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 6 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 64 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 39 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 36 de drumuri judeţene, cu 15 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 187,5 tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de miercuri s-a intervenit pe 13 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii,  pe 10 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 200 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. 

În zona Dej, starea drumurilor județene nu a impus nicio intervenție.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii și lărgirea carosabilului şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza