Familii de romi, în pericol de evacuare din casele modulare de la Pata Rât. Mai multe organizații sar în apărarea lor

by Oana Spiru

O familie de romi de la Pata Rât a fost somată să elibereze casa în care locuiesc, conform Primăriei Cluj-Napoca, aceasta fiind ocupată abuziv. În acest sens, Centrul European pentru Drepturile Romilor i-a trimis o scrisoare deschisă primarului Emil Boc, în care instituția îndeamnă Primăria să înceteze evacuarea familiilor de romi din Pata Rât.

„După un deceniu în care au trăit lângă un depozit de deșeuri de la periferia orașului, mai multe familii sunt amenințate cu o evacuare săptămâna aceasta, după ce a fost trimis un ordin de la Primărie. Aceasta ar fi cea de-a doua evacuare a acestora după ce au fost evacuați acum zece ani de pe strada Coastei din Cluj-Napoca și mutați în locuințe inadecvate la Pata Rât”, informează Centrul European pentru Drepturile Romilor.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca este vorba despre o somație transmisă de către executorul judecătoresc, prin care 4 persoane, care ocupă abuziv o locuință de la Pata Rât. Somația a fost trimisă în 28 iunie ;i ar avea la dispozi’ie 8 zile pentru a elibera spațiul.

„În 2019, Primăria Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că 4 persoane au ocupat abuziv o locuință de la Pata Rât. Le-a fost pusă în vedere eliberarea locuintei ocupate abuziv, însa nu s-au conformat, prin urmare i-am acționat în instanță. Prin sentința nr. 7544/23 decembrie 2020 s-a dispus:

  • obligarea predării locuinței ocupate fără drept și evacuarea acesteia ( pe lângă obligarea la plata sumei de 146,63 lei+majorări de 0,5% care se calculează până la evacuarea efectivă)”, explică pentru Sevus, Cluj!, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

În urma sentinței din 12.04.2021, persoanele au fost notificate de Primărie să predea locuința.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza