Extinderi la rețeaua de apă și canalizare din comuna Izvorul Crișului

by Christian Suciu

Președintele Consiliului Județean Cluj a semnat autorizația pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în satele Nadășu și Șaula de pe raza comunei Izvorul Crișului. Cele două localități dispun deja de sisteme locale de furnizare a apei însă acestea nu îndeplinesc standardele de potabilitate și asigurare a debitelor minime de consum și prin urmare acestea nu sunt autorizate. Planul proiectanților vizează realizarea a două rețele de apă distincte, ce vor lega orașul Huedin de Izvorul Crișului.

Noile rețele de alimentare cu apă potabilă se vor întinde pe 8,2 kilometri pentru a integra ambele localități iar în ce privește extinderea sistemului de canalizare a fost concepută o rețea de 7,37 kilometri ce va permite evacuarea apelor uzate într-un sistem centralizat în ambele localități clujene.

”Astfel de proiecte locale, cum e cel gestionat de Primăria Izvorul Crișului, se adaugă celor demarate de Consiliul Județean din fonduri proprii si europene, nerambursabile. Până la urmă, acesta e rolul inițiativelor locale, să vină în completarea proiectelor majore de investiții, astfel încât procentul clujenilor care beneficiază de apă și canalizare să fie cât mai mare.” a comunicat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

”Investiția ce urmează să fie realizată în cele două localități vine în completarea celei demarate de Compania de Apă „Someș” în anul 2021 și care prevede extinderea, din fonduri europene, a rețelei de alimentare cu apă potabilă pe teritoriul localităților Șaula și Izvorul Crișului. Aflate în execuție, lucrările vizează modernizarea rezervorului de înmagazinare a apei, de 200 de mc, și prelungirea rețelei de distribuție a apei dinspre orașul Huedin.” au mai comunicat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza