Expoziție la Muzeul de Artă. Autorul, „un artist rar, înrobit în alchimia frumosului de școală veche”

by admin

Fabian Arpad. Desen” este evenimentul expozițional care va fi vernisat la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca marți, 19 noiembrie.

Muzeul de Artă Cluj, în parteneriat cu Fundația Albert Pike, îi invită pe clujeni marți, 19 noiembrie, de la ora 18, la vernisajul expoziției  ”Desen” cu lucrări semnate de Fabian Arpad.

Absolvent al Academiei Naționale de Artă din București, Fabian Arpad este exponentul unei serii de generații de tineri artiști îndrumați de Maestrul Vasile Grigore, o figură importantă a perioadei  modernismului românesc, la rândul său produsul unei școli influențate de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Samuel Mutzner și Ion Marșic.

„Apropierea lui Vasile Grigore de Alexandru Ciucurencu adaugă greutate mentoratului său, extinzând acest univers la nume precum George Demetrescu Mirea și Camil Ressu.  Această filiatură este definitorie pentru creația lui Fabian Arpad, un artist excentric pentru generația sa, care alege să-și conserve expresia într-o tradiție azi uitată. Refuzul categoric al abandonării frumosului și prețiozității, asociate unei riguroase și temeinice construcții, devin astfel  elementele fundamentale care metamorfozează devenirea lui Fabian Arpad, înfățișându-l prezentului ca pe un artist rar, înrobit în alchimia frumosului de școală veche, o rețetă atemporală, validă și valoroasă oricând”, mărturisesc oficialii muzeului-gazdă.

Expoziția rămâne deschisă până în data de 30 noiembrie, de miercuri până duminică, în intervalul orar cuprins între orele 10 și 17.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza