Expoziție aniversară la Muzeul Etnografic: 100 de la nașterea dr. Károly Kós

by admin

În 31 august 1919 s-a născut etnograful, muzeograful dr. Károly Kós, personalitate definitorie a cercetării etnografice materiale, sociale şi a muzeologiei etnografice maghiare din Transilvania de după cel de-al doilea război mondial.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei îl comemorează pe marele predecesor, care timp de aproape treizeci de ani (1950-1979) și-a dedicat eforturile acestei instituții, ca muzeograf și șef de secție. Expoziția oferă o incursiune în cele mai importante rezultate ale cercetării și în metodele de lucru ale lui dr. Károly Kós. Cu această ocazie mai multe artefacte culese sau cercetate de către dr. Károly Kós vor fi accesibile publicului larg, înțelegerea acestora fiind înlesnită de texte, fotografii și desene realizate de etnograf. Fotografiile și înregistrările realizate despre și cu dr. Károly Kós transmit vizitatorului contemporan o parte din farmecul său personal.

Vernisajul va avea loc miercuri, 21 august, de la ora 16, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.


Expoziția va fi deschisă în perioada 21 august–8 septembrie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza