Exercițiu militar de amploare la baza aeriană Câmpia Turzii în cadrul SWIFT RESONSE 24

by Christian Suciu

Mii de parașutiști militari din mai multe țări au luat parte la un desant militar de amploare la baza aeriană Câmpia Turzii, în cadrul exercițiului militar SWIFT RESPONSE 24. Acțiunea s-a desfășurat în cursul zilei de luni iar pe durata acesteia un segment de autostradă situat între Chețani și Câmpia Turzii a fost închis circulației rutiere.

În cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24 a avut loc una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, cu implicarea a aproximativ 2.000 de parașutiști din Franța , Germania , România , Spania , Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.

SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX). Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza