EXCLUSIV | Clujenii, liniștiți de viceprimarul Dan Tarcea: “Clujul nu se va închide!”

by admin

Dan Tarcea a transmis ferm că nu va fi luată în calcul sub nicio formă “închiderea” Clujului chiar dacă rata de incidență va crește. Viceprimarul municipiului a reamintit că anul trecut autoritățile au depus un efort mare pentru menținerea Clujului “deschis”, chiar dacă indicele de infectare a atins la un moment dat pragul de 9,6 la mia de locuitori.

Ba mai mult de atât, afirmația viceprimarului Dan Tarcea se bazează și pe rata de vaccinare a populației, capitol la care orașul de pe Someș se află în top.

“Clujul nu se va închide. Vom face absolut tot ce este necesar ca să nu închidem. Clujul nu a fost închis nici anul trecut chiar dacă am ajuns până la 9.6 la mie, atunci când s-a înregistrat cea mai mare rată de infectare din Cluj-Napoca. Atunci, prin efortul comun al autorităților am decis să menținem Clujul deschis. Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat cu o carantină totală pentru municipiul Cluj-Napoca, ce s-ar fi întâmplat cu afacerile mici – ar fi fost puse pe butuci și nu cred că ar fi fost un lucru pozitiv.

Cu atât mai mult, acum, când avem o rată de vaccinare în municipiul Cluj-Napoca de peste 55%. Cred că avem cea mai mare rată dintre municipiile din România. Procentul de aici este important, dar nu suficient! La nivel de județ cred că suntem pe locul 2 după București”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul emisiunii Servus, Cluj.

În momentul de față, conform DSP Cluj, rata de incidență a ajuns astăzi la 6,03.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza