EXCLUSIV Românii din Danemarca, speriați. O clujeancă din regiunea Korsor a descris haosul care a început de aseară. Danezii iau măsuri radicale

by admin

Epidemia de coronavirus face haos în țările europene. În Danemarca cazurile de coronavirus au crescut semnificativ în ultimele zile. Astăzi, 13 martie, în Danemarca, sunt 615 cazuri de coronavirus.
O clujeancă din regiunea Korsor a povestit haosul care a început aseara, în urma unei declarații a Prim-ministrul, Mette Frederiksen.

„Trăiesc în Danemarca de mai bine de 12 ani. Situația cu coronavirus a devenit și aici „crizată”. Aseara a apărut Prim-ministrul, Mette Frederiksen, la televizor și ne-a speriat. Ea spunea că vrea să frâneze extinderea coronavirusului în Danemarca fiindcă a crescut enorm numărul. În 27 februarie a fost primul caz, în 9 martie a crescut până la 100, duminică au fost 340 de cazuri, iar astăzi, 13 martie sunt 615 cazuri. 1366 sunt în carantină, sunt date exacte luate de pe site-ul oficial”, spune doamna Beatrice Gergely. Urmariti aici marturia clujencei:

Prim-ministrul a declarat că vrea să stopeze extinderea coronavirusului în Danemarca, motiv pentru care a hotărât să închidă școlile și să se lucreze de acasă.

„Ca să frâneze extinderea coronavirusului, Mette Frederiksen, a dat niște hotărâri să se închidă școlile, să stea lumea acasă, să nu meargă la serviciu, bineînțeles, unde se poate. A încurajat firmele să dea salarii și să lase oamenii acasă. Ce este cel mai important, să nu meargă lumea să cumpere nimic fiindcă o fie marfă.

De aseară a început nebunia proviziilor și în zona în care locuiește clujeancă.

„Eu m-am dus azi dimineață la cumpărături în comunitatea mică în care trăiesc, la 100 km de Copenhaga. Țara aceasta nu este foarte mare și nici comunitatea în care locuiesc, dar am simțit și am văzut lumea la cumpărături la 7:30, cu coșurile pline. Aseara după ce s-a terminat emisiunea cu Prim-ministrul, deja se bătea lumea, au ieșit la cumpărături. Avem un lanț de magazine deschis până la 22 si deja de aseara lumea a încheput să stocheze mâncare și să se sperie. Suntem speriați toți, văzând ce se întâmplă în Italia, peste tot în lume”, mai povestește Beatrice Gergely.

Sursă foto: televiziunea DR1

Te-ar putea interesa si

Comenteaza