Examenul de Rezidențiat 2020, în actualul context epidemiologic. Detalii pentru candidați

by Oana Spiru

Duminică, 15 noiembrie, începând cu ora 10:00, va avea loc concursul național de intrare în rezidențiat, pentru domeniile Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, la care vor participa, în centrul de examinare de la UMF, peste 1600 de candidați. Examenul va dura 4 ore. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca va lua măsuri extraordinare astfel încât concursul național de rezidențiat din 15 noiembrie să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară și distanțare fizică pentru toţi cei implicaţi în acest proces, candidați și organizatori.

În actualul context epidemiologic, în vederea respectării tuturor prevederilor legislative în vigoare pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, UMF “Iuliu Hațieganu” va lua mai multe măsuri:

Pentru a se putea asigura distanțarea fizică necesară, de 2 metri, în timpul concursului, acesta se va desfășura în peste 30 de săli, din mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele UMF “Iuliu Hațieganu”, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai, amfiteatre ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Sala Polivalentă BT Arena, Sala Sporturilor Horia Demian, sălile de conferințe de la Grand Hotel Italia și Grand Hotel Napoca.

Pentru siguranța cadrelor didactice și a candidaților, sălile de examen vor fi curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate şi se vor aerisi cu cel puţin 30 de minute înainte. Nu vor fi folosite aparatele de aer condiţionat, având în vedere riscul de posibilă diseminare a infecţiei cu SARS-CoV-2. Aerisirea sălilor de concurs se va repeta la interval de o oră.

S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.

Supraveghetorii vor avea la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli, atât acestora, cât și candidaților li se va măsura temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

“Universitatea, printr-un efort colectiv, va acţiona preventiv şi cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului național de rezidențiat”, a transmis prof. Dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”.

În atenția candidaților la concursul național de rezidențiat

• Intrarea candidaților în sală se va face începând cu ora 8.30, până la ora 9.50.
• Candidații care nu sunt prezenți în sală în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări (ora 10,00) nu mai au acces în sala de concurs.
• La intrarea în clădirea de concurs, candidaților le va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3°C).
• La intrare candidații au obligația de a purta masca medicală și se legitimează în fața șefului de sală cu buletinul, cartea de identitate sau pașaportul, documente ce trebuie să fie în termen de valabilitate. Cei fără un astfel de document valabil nu sunt primiți în sala de concurs.
• Candidaților le este permis să păstreze pe perioada celor 4 ore de concurs o sticluță cu cafea/apă/răcoritoare și ciocolată/sandwich-uri/biscuiți în ambalaj transparent.
• Caietul cu întrebări rămâne în posesia candidaților, cu excepția celor care părăsesc sala în primele 3 ore de concurs.
• Corectura grilelor se face în mod electronic, prin scanare, în sala de concurs. Punctajul obținut se anunță tuturor candidaților din sală.
• Grila corectă va fi postată pe site –ul universității, în ziua concursului, începând cu ora 16,00.

Eventuale contestații

• Contestațiile privind răspunsurile corecte se pot depune în data de 16 noiembrie, până la ora 16,00, prin poștă electronică, la Comisia locală de concurs, la adresa de e-mail.
• În 48 de ore de la expirarea termenului de depunere a contestațiilor, respectiv până în data de 18 noiembrie, ora 16,00, se vor analiza contestațiile depuse și se vor afișa răspunsurile corecte rămase definitive.
• Solicitările rescanării grilelor se vor soluționa de către comisia locală în data de 16 noiembrie 2020, începând cu ora 17,00.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza