Evenimentele îi scot din casă pe clujeni. Idei de relaxare în acest weekend

by admin

Chiar dacă vremea de afară pare puțin capricioasă, clujenii pot opta pentru diverse activități în acest weekend. După cum știm că “puțină mișcare nu strică”, meșterii populari vă provoacă să le vizitați tarabele pline de obiecte artizanale. Totuși, cei care nu vor să opteze pentru plimbare pot degusta un vin bun sau câteva sortimente de brânzeturi delicioase la festivalul din Parcul Central al orașului. Nu în ultimul rând, clujenii care doresc să-și petreacă ziua într-un mod puțin mai boem pot să vizioneze o comedie sau un spectacol de operă în aer liber.

Festivalul Central Wine Park

A treia ediție a festivalului a debutat ieri, 26 august, la Cluj Napoca, cu peste 75 de crame adunate împreună pentru a aduce pasionaților de vin cele mai aromate sortimente. Dacă ediția de anul trecut nu s-a ținut din cauza pandemiei, anul acesta organizatorii s-au putut bucura atât de vreme bună cât și de toate condițiile prielnice pentru a susține evenimentul. Crame venite din toată țara, dar nu numai și-au putut prezenta iubitorilor de vin cele mai parfumate și speciale băuturi.

Pe lângă sutele de vinuri prezente în Parcul Central al orașului, clujenii se pot bucura de mâncare delicioasă, brânzeturi asortate pe măsură, locuri de relaxare, dar și de joacă pentru cei mai mici. Până duminică, iubitorii de vinuri bune, dar și curioșii sunt așteptați zilnic să guste minunatele sortimente și să se bucure de tot ceea ce le-au pregatit organizatorii.

“Vinurile sunt cele din fotografii si le servim, vindem de fapt, la pahar, carafă, sticlă și bax! Profesioniștii adevărați sunt bineveniți si dacă plouă”, a transmis unul dintre organizatori.

Târgul Satului în Parcul Etnografic “Romulus-Vuia”

Dacă vremea va permite, nu strică o plimbare până la Târgul Satului. Initiațiva Asociației pentru Inovare Artistică în colaborare cu Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, născută în cadrul evenimentului “AiA la Sat”, a devenit ulterior un eveniment individual de sine stătător.

Producători locali, meșteri populari, artizani sau interpreți de muzică sau artă populară, vor “transporta” din Parcul Etnografic într-un sat de odinioară, aflat în forfota zilelor de târg și sărbătoare.

Scopul proiectului este de a întări în conștiința comunității existența producătorilor locali și oferirea unei platforme accesibile și personale de comunicare între aceștia. Târgul Satului se desfășoara în perioada 27-29 august.

Pup-o, mă! 2: Mireasa nebună

În comuna Răchițele se spune că cine te pupă de Ziua Lânii, acela îți va fi partener de viață într-un trai lung și imbleșugat. Mireasa Nebună este povestea a trei frați ciobani care au trecut de mult de vârsta însurătorii și vor cu disperare să pupe o mândră de Ziua Lânii. Comedia va fi difuzată sâmbătă, de la ora 20, la cinema Florin Piersic.

Gala Ruxandra Donose 30

Sărbătorind 30 de ani de activitate artistică, mezzo-soprană română Ruxandra Donose celebrează acest moment inedit al parcursului său artistic printr-o serie de gale aniversare desfășurate în orașe din întreaga țară, implicând în program lucrări îndrăgite din repertoriul operistic internațional, diverse arii din opere precum Farnace de Antonio Vivaldi, Tancredi de Gioachino Rossini, Adriana Lecouvreur de Francesco Cilea, Samson și Dalila de Camille Saint-Saëns și Carmen de Georges Bizet.

Clujenii au șansa întâlnirii cu o artistă care are dorința de a ne dărui astăzi, în plină putere a expresiei artistice, preaplinul unei experiențe de 30 de ani de prezențe continue pe cele mai mari scene ale teatrelor lirice din toată lumea. Spectacolul este oferit gratuit publicului de Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Gala Ruxandra Donose 30 este programată pentru 28 august, ora 20:30, pe scena din Piața Unirii.

Opera Nabucco

Seria spectacolelor în aer liber va continua cu Nabucco, o poveste cu substrat politic, care va impresiona nu doar prin modul în care artiștii invitați, baritonul Ionuț Pascu, basul Balint Szabo și soprana Nadia Cerchez, vor aduce la viață oovestea evreilor exilați din patria lor, dar și prin scenografia impresionanată, semnată de Liliana Moraru. Povestea confruntării dintre evrei și babilonieni va prinde viață în Piața Unirii, în 29 august, de la ora 20:30.

Biletele cu valoarea ZERO pentru spectacolele în aer liber pot fi achiziționate online, accesând linkul https://operacluj.ro/opera-aperta/, precum și din Agenția pentru bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii, vizavi de Curtea de Apel, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-13.00, respectiv 14.00-18.00.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza