Evenimentele culturale ale orașului Cluj-Napoca s-au mutat în Iulius Parc

by Cristina Mihaila

Iulius Mall Cluj îmbină, într-o manieră originală, funcțiunile sale multiple cu apetitul transilvănenilor pentru artă sub toate formele. Astfel, în această perioadă cu restricții, când scena pentru toate evenimentele culturale s-a mutat exclusiv în aer liber, Iulius Parc le oferă instituțiilor culturale un loc în care își pot continua proiectele și se pot reîntâlni cu publicul. Totodată, iubitorii de frumos au prilejul de a-și îmbogăți timpul liber cu experiențe culturale desăvârșite.

Concertele și filmele sunt doar o parte dintre activitățile care au fost scoase din săli și care s-au mutat în Iulius Parc pentru ca oamenii să se bucure, în continuare, de aceste experiențe. De asemenea, evenimentele de amploare atât de așteptate de clujeni și nu numai au fost amânate, iar printre puținele acțiuni care țin capul de afiș în această perioadă pe agenda de petrecere a timpului liber în Cluj-Napoca este Movie Nights. Proiectul Iulius Mall este organizat pentru al treilea an consecutiv și oferă cinefililor prilejul de a se bucura de filme în aer liber și în siguranță. Astfel, săptămânal, în Iulius Parc, grădina amenajată pe 3 hectare de Iulius, sunt proiecții de filme, unele în premieră, dată fiind suprapunerea lansării lor pe perioada de inactivitate a cinematografelor.

De asemenea, începând de vineri, 31 iulie 2020, până duminică, 9 august, Iulius Parc devine locație oficială TIFF. Aici vor rula nouă dintre scurtmetrajele românești și filmele momentului prezente la cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

„Colaborarea cu Iulius Mall ne-a oferit șansa să realizăm proiecte mai speciale, fie că vorbim de cinema drive-in sau de proiecțiile în aer liber în parcul din imediata apropiere a mall-ului. Acest din urmă proiect este inclus în toate edițiile festivalului din ultimii ani. Pornit, inițial, din dorința de a fi mai aproape de publicul clujean, în zone diferite ale orașului, găzduirea proiectului în parcul Iulius s-a dovedit o alegere inspirată. Seară de seară, sute de clujeni se bucură aici de filme bune, ceea ce ne permite să facem festivalul accesibil pentru cât mai multe categorii de public. Parteneriatul nostru nu se restrânge doar la aceste proiecte, găsim oricând în echipa companiei aceeași pasiune pentru filme care ne ajută să venim, an de an, cu idei noi pe care să le implementăm împreună”, au declarat organizatorii TIFF.

Totodată, din programul evenimentelor cultural-artistice nu lipsesc concertele Filarmonicii Transilvania sau festivalul de blues. De altfel, muzica a fost mereu prezentă în Iulius Parc, iar interpreții internaționali prezenți de-a lungul timpului la Jazz in the Park au performat în cadrul natural de lângă lacul Gheorgheni.

Am colaborat cu cei de la Iulius Mall încă din 2015, când am început să facem evenimente marca Jazz in the Park în parcul de acolo și nu am decât cuvinte de laudă. Cei de la Iulius s-au comportat cu noi ca niște adevărate gazde, venind mereu cu soluții la cerințele noastre și ținând cont de feedback-ul nostru de la un an la celălalt. Când organizezi evenimente, ai o mie de bătăi de cap și e foarte important să ai parteneri profesioniști care răspund în timp util și cu care poți clădi ceva. Din acest punct de vedere, e o plăcere să faci evenimente în parcul Iulius”, a declarat Alin Vaida, director Fapte.

Iulius Mall Cluj a fost dintotdeauna prezent în comunitate, inclusiv ca pol cultural-artistic, iar acum, mai mult ca oricând, este un centru de atracție al orașului în care clujenii își pot petrece timpul liber.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza