Eveniment inedit pentru iubitorii de schi de tură la poalele masivului Vlădeasa. Schior alpinist: „Este un motiv de explorare a zonei”

by Oana Spiru

Iubitorii de schi de tură sunt așteptați la Vlădeasa. Cea de a III-a ediție a Cupei Vlădeasa la schi de tură, organizată de Salvamont-Salvaspeo Cluj se va desfășura sâmbătă, 6 februarie.

Concursul va avea două probe: schi de tură și schi alpinism și va începe din satul Rogojel, comuna Săcuieu, de la poalele masivului Vlădeasa. Concursul este inclus în calendarul competițional al Federației Române de Alpinism și Escaladă și își propune să promoveze schiul de tură ca o alternativă la schiul pe pârtie.

Lucian Clinciu, schior alpinist, iubitor de munte și de schi, este implicat în fenomenul schi alpinist din 1996. Acesta face parte din Federației Române de Alpinism și Escaladă și organizez competiții.

„În toți acești ani am încercat să susțin ideea de schi alpinist în România, în Carpați. Am participat la toate edițiile a Cupei Vlădeasa și voi participa și la cea de anul acesta. Atâta timp cât se va ține o competiție de schi alpinist la Vlădeasa, vom fi acolo. Pentru mine este un prilej de a mă întâlni cu toși cei care vin acolo, prietenii dragi. Este important ca în centrul Transilvaniei să se organizeze evenimente de schi de tură, asta aduce implicit un grup de practicanți, ceea ce pentru zona respectivă este foarte benefic”, ne-a spus Lucian Clinciu.

Totodată, acesta susține că și premiile sunt destul de mari la aceste concursuri, însă experiența este cea pentru care merită să participi la astfel de competiții.

„Principalul motiv pentru care iubitorii de munte ar trebui să meargă la Vlădeasă este căldura cu care oamenii de acolo, organizatori și localnici, ne-au primit de fiecare dată. Totodată, este un motiv de explorare a zonei, a masivului Vlădeasa. Este o oprtunitate pentru fiecare dintre noi. Totul este aranjat, supravegheat. Edițiile trecute am avut parte de un traseu foarte tehnic, zăpadă de foarte bună calitate, totul a fost incredibil. Sunt puține zone la noi în care poți găsi toate aceste lucruri cumulate la un loc. ”, mai spune profesionistul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza