Eveniment cu recital de poezie și pian, cu scop caritabil: se strâng bani pentru Centrul „Sfântul Nectarie”

by admin

Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează în 29 noiembrie un eveniment cultural caritabil în beneficiul Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca.

Seara de 29 noiembrie 2019 va fi una specială la muzeul din centrul Clujului. Evenimentul va debuta la ora 18 cu recitalul de poezie susținut de Elena Ivanca, actriță a Teatrului Național din Cluj-Napoca. Va urma lansarea antologiei „Polifonii pe luciu de oglindă” cu prezentări ale managerului Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Lucian Nastasă-Kovács, a directorului Editurii Școala Ardeleană, Vasile G. Dâncu, a poetului și jazzologului Virgil Mihaiu și a coordonatorului volumului, Remus Octavian Câmpean. Serata se va încheia cu microrecitalul de pian al tinerei pianiste Arca Maria Rus, elevă a Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.

Volumul „Polifonii pe luciu de oglindă” va fi disponibil gratuit în seara evenimentului, cu recomandarea unei donații oferite Centrului de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie”.

„Aflând de unele nevoi materiale ale Centrului „Sf. Nectarie” – desfășurarea activității acestuia fiind asigurată din donații și voluntariat – 45 de poeți, în marea lor majoritate consacrați, dar și dintre cei aflați mai la începuturile chemării, și-au reunit versurile pentru organizarea unui eveniment caritabil prin care să se acopere, măcar parțial, cele necesare strădaniei zilnice în îngrijirea paliativă. Astfel, s-a născut volumul de poezii „Polifonii pe luciu de oglindă”, coordonat de Remus Octavian Câmpean (ROC) și prefațat de Vianu Mureșan, apărut la Editura Școala Ardeleană, ilustrat cu picturi ale artistului Marius Valentin Moșuțan, care se va lansa în cadrul acestui eveniment”, arată organizatorii.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza