Evaluarea națională a elevilor de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a a fost amânată din cauza grevei profesorilor

by admin

Ministerul Educației a decis amânarea cu o săptămână evaluarea națională a elevilor din ciclul primar și gimnazial. Măsura a fost luată după ce sindicatele din educație, aflate în grevă generală, au anunțat că examenele nu se vor susține în timpul protestelor. 

Astfel, Ministerul Educației a trimis marți spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023.

Evaluarea națională pentru clasa a VI-a trebuia să înceapă mâine, pe 24 mai. Ea a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Potrivit noului calendar, elevii urmează să susțină pe 30 mai proba de Limbă și comunicare și pe 31 mai proba de Matematică și științe ale naturii. Aceasta cu condiția să nu fie necesară o nouă amânare.

„A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată în contextul grevei profesorilor, astfel că elevii vor susține proba la limba română în 30 mai, iar proba de matematică și științele naturii în 31 mai”, a transmis Ministerul Educației.

Sindicaliştii din educaţie continuă greva generală din educaţie pentru a doua zi consecutiv. Aceştia cer ca un profesor debutant să aibă un salariu de 4.000 de lei, iar un profesor la final de carieră să primească 7.000 de lei în mână. La protest participă peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza