Europa a interzis importurile de carburanți din Rusia! România nu va fi afectată, spune Ministrul Energiei

by Christian Suciu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că România nu are motive de îngrijorare în ce privește embargoul Uniunii Europene asupra motorinei rusești iar țara noastră și-a diversificat sursele de aprovizionare în urma discuțiilor cu alți mari importatori de pe piață.

” Astăzi este prima zi din etapa a doua a pachetului de sancțiuni împotriva Rusiei care se referă la interdicția importului de produse petroliere, adică, în principal, motorină. Până acum, embargoul viza țițeiul. Da, România este o țară care importă motorină. Nu, nu există motive de îngrijorare. Am purtat discuții cu toți marii importatori de pe piață și concluzia este că fiecare și-a diversificat sursele de aprovizionare, astfel încât să nu existe sincope în aprovizionare.” a transmis Ministrul Energiei, Virgil Popescu pe pagina sa oficială de Facebook.

Acesta a oferit totodată asigurări românilor că statul este pregătit pentru eventualele vârfuri de consum cauzate de valul de aer polar ce staționează asupra României. Dacă va fi nevoia, Ministrul a amintit că țara noastră va putea suplimenta, la nevoie, volumul de gaze, ca urmare a parteneriatului cu Azerbaidjan.

” Avem gaze în depozite și vom depăși fără probleme eventualele vârfuri de consum generate de temperaturi negative. România are astăzi în depozite 1.866.300.000 metri cubi de gaze naturale. Mai mult cu aproape 780 de milioane de metri cubi de gaze decât aveam în perioada similară a anului trecut. În plus, față de importurile care se realizează în prezent, mai avem posibilitatea de a importa un volum adițional de 300 de milioane de metri cubi de gaz azer, posibilitate pe care o putem folosi oricând ar fi nevoie.” a mai comunicat Ministrul Virgil Popescu.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Europa a interzis importurile de carburanți din Rusia! România nu va fi afectată, spune Ministrul Energiei – Revista Presei 06/02/2023 - 13:16

[…] post Europa a interzis importurile de carburanți din Rusia! România nu va fi afectată, spune Ministrul… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza