Este normal comportamentul oamenilor cu privire la relaxarea unor restricții?

by admin

Atât saloanele de înfrumusețare cât și clienții acestora se pregătesc temeinic pentru redeschiderea din 15 mai. Au trecut aproape două luni de zile de când saloanele au fost nevoite să pună lacătul pe ușă din cauza restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare. În urma primii veștii că acestea se vor redeschide după data de 15, clienții au început să facă programări. Dacă în România oamenii s-au îngramadit pentru a-și face programări la saloanele de înfrumusețare, în Viena oamenii s-au așezat la coadă la magazinele de lux și la saloanele de înfrumusețare, potrivit unui material transmis de CNN.

Această acțiune a cetățenilor este explicată de către Psihologul Daniel David care susține că este o mișcare foartă bună deoarece oamenii vor să intre în normalitate.

„Până la urmă oamenii vor să intre în normalitate, unele sunt necesități, iar altele pot să fie eliberarea supresiei pe care au făcut-o până acum. Oamenii aveau un anumit stil de viață pe care și l-au suprimat în această perioadă. Sunt mecanisme diferite care trebuie să explice aceste lucruri de la necesitate până la eliberarea supresiei la care au fost supuse rutinele vechi de comportament”, declară pentru Servus Cluj, Psihologul Daniel David.

Foto: captura CNN – Digi24

Te-ar putea interesa si

Comenteaza