Emil Boc vrea ca tinerii să poată vota de la vârsta de 16 ani în alegerile locale și regionale din Europa

by admin

Primarul Emil Boc susține reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru alegerile locale și regionale din Europa. Edilul a declarat acest lucru la o ședință la o ședință organizată de Comitetul European al Regiunilor, care a avut loc la Brno, în Cehia. 

 „Am susținut azi, cu ocazia dezbaterii documentului „Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022”, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale. Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative”, a scris Emil Boc pe rețelele de socializare.

Primarul Clujului a mai precizat că recomandarea sa a fost adoptată de Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor.

Emil Boc a fost ales săptămâna trecută președinte al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER) a Comitetului European al Regiunilor. Mandatul său va dura doi ani și jumătate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza