Emil Boc se implică în scandalul statuii lui Iuliu Maniu: „Statuia va fi păstrată pe același amplasament”

by admin

Mai multe organizații civice au reacționat după ce statuia omului politic Iuliu Maniu din CLuj-Napoca a fost dată jos de pe soclu, pentru a se efectua lucrările de reamenajare a zonei. Oamenii i-au cerut primarului Emil Boc să repună statuia la locul ei, mai ales că în această săptămână, pe 4 februarie, se împlinesc 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu.

Edilul Clujului a reacționat și a dat asigurări că monumentul se va repune pe poziție, așa cum s-a întâmplat și cu alte statui din zonă.

„În primul rând aș dori sa îi asigur pe toți clujenii cu privire la faptul ca statuia lui Iuliu Maniu reprezintă un monument valoros al orașului nostru și statuia va fi păstrată pe același amplasament. 

Având în vedere proiectul european aferent străzilor din zona Centrală (Kogălniceanu, Baba Novac etc), statuia a fost luată de pe soclu și așezată lângă zidul bastionului învelită într-o protecție de pânza, pentru ca prin prin proiect se reface cota solului și soclul statuii, după care se repune pe poziție. La fel s-a procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga în cadrul proiectului din fața Teatrului Național.

Luni vom comunica întregul calendar de lucru în zonă pentru informarea tuturor celor interesați. Va asigurăm, încă o data, de întregul nostru respect și apreciere față de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu”, a transmis edilul Clujului pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza