Emil Boc, reacție dură după respingerea aderării României la Schengen: ” Austria este Rusia Uniunii Europene!”

by Christian Suciu

Primarul Clujului, Emil Boc, nu s-a ferit să-și exprime nemulțumirea față de decizia Austriei de a nărui votul JAI pentru aderarea României la Spațiul Schengen, într-o intervenție pentru un post de radio local. Acesta s-a arătat ferm convins că meritam să primim aprobarea Consiliului JAI iar motivele invocate de Ministrul de Interne al Austriei, Gerard Karner, pentru a respinge extinderea Spațiului Schengen nu reprezintă altceva decât o aberație.

” Știm că dreptatea este de partea noastră și când știi că dreptatea este de partea ta te duci mult mai ușor înainte pentru că Austria a făcut un act mare de nedreptate României. Astăzi Austria este Rusia Uniunii Europene. ” a afirmat Primarul Municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, argumentele aduse de Ministrul Karner prin care și-a motivat veto-ul sunt nejustificate și a evidențiat declarația acestuia în fața presei austrice ca fiind una mincinoasă.

” Acest argument pe care l-au scos din căciulă (Austria – n.red.) în ultima secundă cum că România este ruta de migrațiune a Balcanilor de Vest reprezintă cea mai mare minciună spusă de un stat membru UE. Au spus că sunt 100.000 de imigranți la graniță și ei au venit, în mare parte, prin România. Cum își permit să sfideze realitatea în asemenea hal pentru a-și încorda mușchii imperiali, în condițiile în care știm că Serbia nu cere viză la indonezieni, indieni, thailandezi și alte 25 de țări. Este o aberație să spui că acel imigrant trece prin Serbia și România ca să plece în Austria. Trebuie să fii dus cu pluta pentru a face asemenea afirmații.” a replicat edilul clujean.

Într-un final acesta s-a arătat convins că obiectivul aderării va rămâne doar o chestiune de timp iar față de nedreptatea făcută de Austria, românii pot alege să boicoteze afacerile acestora prin decizii simple și inteligente precum schimbarea destinațiilor de vacanță, a furnizorului de combustibil sau chiar a băncilor unde ne sunt ținuți banii.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 09/12/2022 - 11:57

DEMISIA DEMISIA!!! Johannis-Ciuca pe loc pentru aceasta UMILINTA la care este supusa România, IMPERIALISTII EVULUI MEDIU ADICA AUSTRIECII ne considera în continuare popor de mana a 2-a..oare DE CE ca avem leaderi care negociază în genunchi…

Raspunde
Dorin 11/12/2022 - 23:10

Nu avem ce comenta.Au fost stăpâni in peste o treime din tara noastră și am fost exploatați 250 de ani și doresc sa continue.Daca le dam din nou aceasta posibilitate cine-i de vină?Austriecii?Nu.Noi suntem de vină și în primul rând conducerea țării,toate partidele,ambasadorul,serviciile secrete,bogătașii țării cu interese economice în Austria și mâncătorii de lebede ba chiar și schiorii.

Raspunde

Comenteaza