Emil Boc, prezent și anul acesta la UNTOLD: “Nu sunt chiar așa ușor de identificat pe gazon, nici în tribună” / “Voi merge în fiecare zi, e un festival serios, regulile se respectă”

by admin

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prezent la deschiderea oficială a festivalului Untold. Edilul a stat până la ora 2 jumătate dimineață, punând accent pe faptul că și atunci când a părăsit perimetrul festivalulului, tinerii întrețineau atmosfera. Emil Boc s-a arătat impresionat de rigurozitatea de care au dat dovadă membrii staff-ului în zonele de intrare la festival.

“Am fost și eu în prima seară. Nu sunt chiar așa ușor de identificat nici pe gazon, nici în tribună. Am văzut că au fost în jur de 30.000 de oameni în festival, ceea ce este foarte foarte mult pentru prima zi, joi seara. Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost rigoarea cu care s-a intrat în festival. S-a stat în jur de o oră și jumătate la coadă pentru partea de verificare. Și eu, personal, am arătat certifcatul digital verde. Nu doar că l-am arătat, mi l-au controlat cu scanner. Acest lucru m-a bucurat și mi-a dat încredere că este un festival serios și că regulile de siguranță se respectă fără cusur. Tinerii au stat cu răbdare la coadă, au înțeles aceste rigori”, a explicat primarul Emil Boc la un post de radio local.

Festivalierii pot intra la UNTOLD pe bază de vaccin, dovada că au trecut prin boală, în urma unui rezultat negativ al unui test PCR valabil 72 de ore sau a unui test antigen rapid, valabil 48 de ore.

“Aceste teste trebuie să fie integrate și cunoscute în sistemul medical, deci nu povești vânătorești. Dacă nu îți este recunoscut testul, nu intri. Prima soluție este oricum vaccinul. Nu te vaccinezi, nu megi la festival. Asta este prima regulă de siguranță. Este condiția numărul 1, indiferent de unde ești. (…) Pe la 2 jumătate, cam așa, am plecat. Încă era atmosferă atunci, m-am bucurat de bucuria tinerilor din Cluj”, a precizat edilul.

Primarul Clujului și-a anunțat prezența și în celelalte trei zile rămase a festivalului Untold unde sunt așteptați aproximativ 300.000 de persoane.

“Voi merge în fiecare zi la Untold, în dublă calitate, și ca membru al comandamentului care are de supervizat multe lucruri care țin de siguranța festivalului. Mă bucur că avem o colaborare impecabilă, pe orizontală, între toate forțele de ordine de la Cluj și suportul extraordinar al MAI, cu tot ce înseamnă, de la ISU până la poliție, de la jandarmerie evident și până la celelalte structuri implicate. S-au dat ceva amenzi, dar nu au ieșit din tipologia obișnuită. Cine încalcă legea este sancționat”, a încheiat Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Andrei 11/09/2021 - 08:42

Da, dar in regulament zice ca masca e obligatorie in zona alocata festivalului – nu se respecta
distantare sociala – nu se respecta.

cam atat cu regulile.

Raspunde

Comenteaza