Emil Boc, noul președinte al Asociației Municipiilor din România

by Oana Spiru

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România (AMR) pentru următorii patru ani. Primarii au cerut partidelor parlamentare constituirea cât mai urgentă a Guvernului și aprobarea bugetului de stat până la sfârșitul anului 2020.

De asemenea, tot pentru următorii patru ani, a fost ales noul Comitet Director care reunește primari de municipii, acoperind toate zonele geografice ale României și toate grupurile politice reprezentate în AMR.
Comitetul Director cere partidelor parlamentare finalizarea urgentă a negocierilor pentru desemnarea viitorului Guvern.

„Solicităm urgent partidelor parlamentare să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea Președintelui României posibilitatea desemnării unui candidat la funcția de prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putință, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021. Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii valorii veniturilor bugetelor locale peste nivelul anului 2020”, se arată într-un comunicat al AMR.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

cod meserie 20/12/2020 - 00:39

Probabil datul din gură e meseria trăncănelilor ?

Raspunde

Comenteaza