Emil Boc: „Consider că sunt șanse minime ca UNTOLD, Electric Castle sau Jazz in the Park să aibă loc anul acesta”

by admin

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „România te privește”, primarul Clujului a explicat că niciunul dintre marile festivaluri care se țin de obicei în Cluj, nu vor avea loc anul acesta. Excepție fiind doar Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel care va avea loc în luna iulie sau august, dar într-o formă mai restrânsă. Cei care vor participa, vor avea în vedere respectarea unor condiții stabilite de autorități.

„Niciunul dintre festivalurile precum UNTOLD, Electric Castle sau TIFF nu este oficial anulat. Dacă le luăm pe rând, vă spun următoarele previziuni. În privința festivalului TIFF sunt toate șansele ca el să aibă loc într-un format restrâns cu respectarea unor condiții stabilite de autorități, undeva prin luna iulie sau august. Evident, nu în forma în care eram obișnuiți. În privința festivalurilor UNTOLD, Electric Castle sau Jazz in the Park, chiar dacă oficial nu sunt anulate, eu consider că sunt șanse minime ca ele să se deruleze anul acesta. În acest sens există o ordonanță de urgență a Guvernului care permite celor care au bilet să și-l păstreze pentru anii următori. Dacă după 15 iunie, în funcție de evoluția riscului epidemiologic se vor permite reuniuni de persoane cu un anumit număr, dar mai restrâns, este de văzut dacă ei vor încerca să organizeze doar ceva simbolic, astfel încât festivalul să fie punctat, dar în forma în care am fost obișnuiți ani la rând, cu siguranță nu va putea avea loc după părerea mea”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc, în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus.

Emil Boc a ținut să le mulțumească public, din nou, tuturor clujenilor care au dat dovadă de un grad ridicat de simț civic, respectând toate regulile impuse de autorități. În urma unei analize realizate pe un anumit interval de timp, s-a demonstrat faptul că doar 16 persoane din 10.000 nu au purtat mască de protecție la urcarea în autobuz.

„Datorită comportamentului extrem de responsabil al clujenilor, ne-au ușurat nouă, autorităților publice și medicale, misiunea de a ține sub control situația. Pot să vă spun că în toată această perioadă am avut undeva între 40-50 de persoane infectate cu coronavirus din municipiul Cluj-Napoca. Asta ne-a permis să nu supraaglomerăm spitalele, să fie totul în ordine. Spre deosebire de alte orașe, noi nu am închis niciun parc, de asemenea, nici baza sportivă de la Gheorgheni. Cetățenii clujeni au respectat regulile de a nu merge în grupuri mai mari de 3 persoane. Pentru asta le mulțumesc încă o dată public clujenilor de simțul civic de care au dat dovadă. Am făcut o analiză alaltăieri a mijloacelor de transport din Cluj-Napoca, iar în intervalul 07 – 9:45, din cele aproape 10.000 de persoane care au călătorit, doar 16 nu au purtat mască de protecție la urcarea în autobuz. Asta înseamnă că există un grad ridicat de spirit civic la Cluj. Le atrag atenția celor care nu poartă mască, să o facă pe viitor”, a încheiat Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza