Elevii unei școli din Cluj țin seminarii de educație financiară pentru adoleșcenții din România

by admin

Nouă elevi de la o școală privată din Cluj-Napoca, de clasa a X-a și a XI-a, oferă gratuit informații și susținere pentru toti elevii de liceu din România.

Echipa Money-FEST formată din Transylvania College din Cluj-Napoca oferă o serie de 4 webinarii cu scopul de a promova educația financiară în rândul comunității elevilor de liceu.

„Considerăm că educația financiară în rândul tinerilor reprezintă un aspect esențial al societății de azi, iar generația noastră trebuie să dețină informațiile necesare pentru a face alegeri financiare inteligente. Pentru a contribui la acest proces, noi am dezvoltat un curriculum de educație financiară pe baza căruia vom organiza următoarele webinarii”, explică echipa Money-FEST.

La prima ședință live, echipa de la Cluj a identificat împreună cu elevii care este Marea Problemă Economică. Aceștia au făcut un exercițiu de imaginație și au mers în timp pentru a răspunde următoarei întrebări: „care sunt diferitele mijloace pe care oamenii le-au folosit pentru a face tranzacții și cum s-au schimbat acestea?”

La a doua ședință s-au identificat etapele unui ciclu economic și s-au discutat cauzele și consecințele unei crize economice

În seria de astăzi, 11 iunie, se discută discuta despre bugetare, salariul minim pe economie și taxele pe venit. „Ne propunem să dezbatem cu voi necesitatea economisirii și ce înseamnă cheltuieli sănătoase”, informează echipa Money-FEST.

foto: shutterstock

Te-ar putea interesa si

Comenteaza