Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a se întorc la clase pentru pregătire: Marinela Marc: „Sunt făcut orare speciale de pregătire astfel încât să se evite aglomerarea”

by admin

Evaluarea Națională și Bacalaureatul din acest an pot fi adevărate examene pentru întregul sistem educațional. Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul pe 22 iunie cu probele scris.

De mâine, 2 iunie, elevii de clasele a VIII-a și a XII-a se întorc la clase pentru pregătirea de Evaluare Națională și Bacalaureat. Inspectorul Școlar General, Marinela Marc, recomandă tuturor elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a să vină la pregătire deoarece se vor familiariza în această perioadă și vor învăța cum anume ar trebui să se comporte și la examenele naționale.

„Noi ne-am asigurat că toate școlile au luat toate măsurile astfel încât de mâine, copiii care vor dori să participe la aceste activități de pregătire să poată veni în condiții de maximă siguranță. S-au asigurat toate materialele necesare, sunt făcut orare speciale de pregătire astfel încât să se evite aglomerarea elevilor la intrare, dar și în pauzele dintre ore. Sperăm că totul va fi bine și elevii vor opta să vină la aceste activități. Eu îi încurajez să participe pentru că este important pentru simularea examenului real. Faptul că aceste pregătiri se vor desfășura în condiții similare cu cele de la examenul real îi ajută pe elevi astfel încât în zilele de examen să nu fie surprinși și să nu aibă un stres suplimentar față de condițiile speciale în care se vor desfășura în acest an examenele”, a declarat pentru Servus Cluj, Marinela Marc.

Rareș Gălățan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj, susține că va fi destul de greu pentru un elev să susține examenul cu masca de protecție.

„Consider că o să fie destul de dificil, să stai plin de emoții cu masca pe față timp de 3 ore, va fi interesant. Nu spun că această variantă este perfectă, însă nu mă pot gândi în momentul actual la una mai buna”, spune tânărul care urmează sa susțină examenul de Bacalaureat.

Pandemia provocată de coronavirus a făcut multe schimbări în sistemul educațional. Admiterea la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca se va desfăşura sub forma unui concurs de dosare fapt ce nu i-a bucurat pe mulți dintre viitorii studenți.

„Eu unul sunt contra anulării admiterii. Consider că acea admitere este un criteriu esențial de departajare. Pe lângă faptul ca se observă cine era interesat de facultatea respectivă și se pregătea, era și o a doua șansă, în caz că emoțiile bacalaureatului ne copleșeau. Eu spre exemplu doresc să continui studiile la facultatea de Drept din UBB, facultate la care s-a scos admiterea și sunt mulți candidați. Acum presiunea este și mai mare pe mine sa obțin note mari la bacalaureat pentru a-mi câștiga locului la facultatea dorită”, mai explică Rareș Gălățan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza