Electrica Furnizare, sancționată cu 200 de mii de lei pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor din noiembrie

by Christian Suciu

Compania Electrica Furnizare a fost sancționată de către ANRE pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor la energie electrică și gaze naturale din luna noiembrie după cum menționează un comunicat al instituției. Respectiva companie a mai fost sancționată și de ANPC:

” În linie cu o politică orientată spre client, Electrica Furnizare a depus eforturi majore, deși cu impact negativ în rezultatele financiare pentru primele 9 luni ale anului 2021, pentru a-și păstra angajamentele față de clienții săi, menținând prețurile din ofertele acceptate de către aceștia pe parcursul anului trecut, chiar dacă prețul de achiziție a energiei de pe piețele angro a crescut cu aproximativ 400% în 2021 față de anul precedent. Tot în acest spirit, Electrica Furnizare și-a informat constant clienții cu privire la stadiul aplicării măsurilor de compensare și plafonare. ” au declarat reprezentanții companiei

La momentul începerii perioadei de aplicare a măsurilor de plafonare și compensare, aproximativ 99% din portofoliul de clienți casnici beneficiau deja de un preț sub cel plafonat, respectiv 1 leu/kWh, motiv pentru care, în lunile noiembrie și decembrie 2021, nu se încadrau pentru a li se aplica măsura plafonării. Totodată, aproximativ 700.000 de clienți nu au fost eligibili pentru a deveni beneficiari ai măsurii de compensare.

Noile facturi ale companiei conțin mențiuni referitoare la facilitățile oferite de lege pentru cilenții ce întrunesc condițiile de eligibilitate. Pentru acești clienți în a căror facturi nu s-au regăsit măsurile de compensare și plafonare au fost emise facturi de stornare s-a început procesul de refacturare ca facilitățile menționate să se regăsească și factura lunilor noiembrie și decembrie.

sursa: electricafurnizare.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza