Educatia sexuala în școli. Elev: „Ne este jenă să vorbim despre niște lucruri normale și de aici ajungem în topurile europene cu mame adolescente”

by admin

Camera Deputatilor a votat proiectul privind educatia sexuala în școli. Materia se numi “educatie sanitara”, nu sexuala și va fi predată doar cu acordul părinților. Această materie va fi predata doar cu acordul părinților.

Elevii clujeni sunt pro educației sexuale în școli, spunând că este absolut necesară această materie în școli chiar dacă ne este jenă să discutăm despre pe acest subiect. Totodată, Rareș Gălățan susține că această rușine de a discuta pe acest subiect ne poate duce în topurile europene cu mame adolescente și cu un număr remarcabil de avorturi.

„Eu consider ca este necesară introducerea “educației sexuale” în școli. La momentul actual este un subiect taboo și “ne este jenă” sa vorbim despre niște lucruri normale. Și de la aceasta “jenă” ajungem în topurile europene cu mame adolescente și în topurile cu avorturi. Nu zic ca odată cu introducerea acestei discipline, care poate sa poarte și orice alt nume, o sa devină mamele sau tații tineri elevi de nota 10, însă sunt convins ca am reduce numărul de cazuri, ar exista mai puține îmbolnăviri și “testimoniale șocante”. Sunt pro introducerii disciplinei, mai mult de atât, o consider necesară”, Gălățan Rares Ovidiu, Președintele Consiliului Județean al Elevilor Cluj

De asemenea, Dan Diana, Vicepreședinte CJE CJ, susține că materia trebuie structurată corespunzător diferitelor grupe de vârstă și trebuie sa trecem peste iluzia ca asta e ceva ce se invata pe parcurs.

„E absolut necesar sa fie introdusă. Trebuie explicat foarte clar conceptul totuși pentru ca multe persoane nu înțeleg ce presupune. Materia trebuie structurată corespunzător diferitelor grupe de vârstă și trebuie sa trecem peste iluzia ca asta e ceva ce se invata pe parcurs. E una din putinele lucruri cu care fiecare se va confrunta si nu e ok sa fii pus in fata unei situatii pe care nu o intelegi pentru ca asa se ajunge la diferite consecințe negative”, Dan Diana, Vicepreședinte CJE CJ

Te-ar putea interesa si

Comenteaza