Economistul Iosif Pop: „Cine are disponibilități și vrea să investească pe termen lung, acum e momentul oportun”

by admin

În situația în care fenomenul coronavirus se va amplifica acesta poate lovi puternic economia românească. Economistul Iosif Pop, una dintre cele mai autorizate voci pe care le are Clujul, oferă câteva informații despre ce pot face cei cu supralichiditate în această perioadă.

„Piața, astăzi și probabil și săptămâna viitoare, le oferă foarte multe oportunități în ideea în care pragul de cădere s-a temperat. Dacă nu s-a temperat trebuie să mai aștepte. Acțiunile pe bursă au scăzut dramatic și în țară și afară. Cel mai favorabil de cumpărat este atunci când acțiunile sunt jos. După coborâre vine urcușul, după vale vine deal. Una din oportunități este bursa.

În al doilea rând, ar putea să se uite la fondurile de investiții. Majoritatea dintre ele sunt legate de economie. Poate cele care sunt bazate pe titluri de stat, de obligațiuni ale statului, restul sunt bazate pe mersul economiei. Când economia se prăbușește, cotațiile și ele se prăbușesc și ca atare și titlurile de investiții devin mai ieftine. Vor fi cu siguranță români care vor spune ca nu mai stau în Italia, în Spania. Ori au afaceri acolo, ori au o casă, ori ceva de vânzare sigur au. Cine are disponibilități și vrea să investească pe termen lung, acum e momentul oportun”, explica economistul Iosif Pop.

De asemenea, Iosif Pop susține că întotdeauna cât e minusul e și plusul, Cât e efectul negativ e și efectul pozitiv doar că nu se așează în același loc.

„Dacă ne uităm la alte sectoare situația este similară. Vor fi firme foarte multe care vor intra probabil în faliment sau reorganizare. Vor fi patroni care vor spune că nu mai au lichiditate și preferă să vândă decât să se ducă prețul mai jos.

Întotdeauna cât e minusul e și plusul. Cât e efectul negativ e și efectul pozitiv doar că nu se așează în același loc. Uitați cât de prosperi sunt cei de la pompe funebre sau cei de la medicamente. O să vedeți ca dacă industria avioanelor este în picaj, industria medicamentelor este în prosperitate”, mai afirmă economistul Iosif Pop.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza