Echinocţiu de toamnă 2021. Ce se întâmplă pe 22 septembrie

by Oana Spiru

Pe 22 septembrie, la ora 22:21, se sărbătoreşte Echinocţiul de toamnă, atunci când ziua este egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Acest eveniment astronomic marchează intrarea în toamnă, unde nopţile călduroase de vară vor fi înlocuite de nopţi lungi şi reci de toamnă.

Potrivit scrierilor folclorice, echinocţiul de toamnă este momentul care marchează echilibrul dintre masculin şi feminin, lumină şi întuneric, dar şi dintre viaţă şi moarte.

În zona Polului Nord începe noaptea polară, în timp ce în a Polului Sud, Soarele va fi deasupra liniei orizontului, timp de 6 luni, până la echinocţiul de primăvară, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

Ce se întâmplă pe 22 septembrie

În timpul echinocţiul de toamnă, Soarele traversează o extensie imaginară a ecuatorului Pământului, astfel acesta va apune chiar în punctele cardinale est şi vest, egalând durata zilelor cu cea a nopţilor.

Începând de la data de 22 septembrie, durata zilelor va fi în scădere, în timp ce cea a nopţilor va creşte, până când va avea loc solstiţiul de iarnă, la 21 decembrie.

. Foto: Profimedia

Te-ar putea interesa si

Comenteaza