Echilibru, tonifiere și relaxare. Aerial Yoga, o activitate iubită de clujeni

by Oana Spiru

Aerial Yoga, o activitate nouă în România, dar foarte iubită de persoanele care fac sport. Elementul distinctiv al acestei activități față de yoga clasică este acela că în timpul antrenamentului se pierde contactul cu solul și o parte din exerciții se execută în aer. Este o varianta moderna de yoga la care se utilizează un hamac cu ajutorul căruia se execută posturile.

„Ceea ce este foarte interesant, este faptul că după câteva luni se poate observa chiar o creștere în înălțime. În cazul meu, am crescut cam 2-3 cm după primele luni de Aerial Yoga pentru că vertebrele efectiv s-au decompresat și atunci am ajuns cumva la varianta mea normală de înălțime, o variantă sănătoasă”, spune Andrea Takacs, instructor de aerial yoga.

Andrea Takacs ține ore de aerial yoga la Cluj din septembrie, după ce s-a calificat în Insulele Canare. Clasele sunt constant pline și rezultatele se văd foarte repede.

Aceasta va ține la Cluj-Napoca primul curs de formare de aerial yoga din România. Este vorba despre un curs intensiv care se va desfășura în luna mai, pe parcursul a 4 zile.

„O să facem de la posturi ușoare pentru a preda începătorilor, cu hamacul cât mai jos ca să nu suprasolicite spatele, până la posturi mai dificile, cum ar fi aeril fitness, aeril dance și aerial yoga pentru cupluri. Un curs foarte complex de la teorie, până la aspecte elementare din yoga, inclusiv tehnici de respirație”, declară pentru Servus, Cluj!, Andrea Takacs.

Un material complet despre Aerial Yoga puteți urmări la Sănătate cu Stil, sâmbătă, de la ora 11, la Prima Tv.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

completare 9 14/04/2021 - 17:43 Raspunde

Comenteaza