După 15 mai va fi obligatorie purtarea măștilor. Ce spune Președintele României

by admin

Klaus Iohannis, Președintele României, a anunțat că după 15 mai va fi obligatorie folosirea măștilor de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

“Am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, după data de 15 mai 2020 românii vor putea ieși pe stradă fără a mai fi nevoie să poarte declarațiile pe proprie răspundere. 

„După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală”, a mai spus Klaus Iohannis.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza