Drept la replică. Abdul Rahim dezminte acuzațiile aduse de activistul Adrian Dohotaru

by Cristina Mihaila

Într-un drept la replică trimis pe adresa Servus, Cluj, Abdul Rahim dezminte afirmațiile făcute de Adrian Dohotaru pe pagina sa de Facebook și subliniază că susține limitarea, dar nu interzicerea totală a navigației bărcilor cu motor pe lacul Tarnița.

Redăm mai jos dreptul la replică față de articolul: https://www.servuscluj.ro/scandal-si-amenintari-cu-moartea-dupa-sedinta-de-consiliu-judetean-cu-privire-la-interzicerea-ambarcatiunilor-cu-motor-pe-tarnita/

Pretinsa amenințare cu moartea: O afirmație cu mare impact asupra societății în care subsemnatul locuiesc și trăiesc, publicată într-un ziar pe care majoritatea clujenilor îl vizionează.

Pentru această pretinsă amenințare pe care nu am făcut-o, dl. Dohotaru nu are nicio dovadă.

Dialogul cu dl. Dohotaru s-a realizat în contextul dezbaterii organizate online de Consiliul Județean pentru reglementarea Interzicerea navigării pe Tarnița cu bărci cu motor termic, dezbatere la care am participat amândoi și în care am avut opinii divergente: dânsul dorește interzicerea totală a bărcilor cu motor termic pe Tarnița, în vreme ce subsemnatul susțin că este oportună limitarea navigației bărcilor cu motor termic la un interval de 3 ore/săptămână, doar pentru activități recreative (nu sportive) și sub condiția notificării prealabile (24 de ore anterior) a autorității competente de control și supraveghere (Serviciul Salvamont) de către persoanele care doresc să iasă pe Tarnița în cele 3 ore propuse.

Din păcate, dl. Dohotaru nu a reușit să aducă niciun contra-argument acestei propuneri de limitare expuse public de unul dintre participanții la dezbatere, la care eu m-am raliat.

Afirmația conform căreia l-am făcut homosexual pe dl. Dohotaru nu este adevărată. Dl. Dohotaru nu a adus nicio dovadă în acest sens.

Despre navigația pe Tarnița: Nu am afirmat că trebuie eliminată, ci limitată (am propus 3 ore pe săptămână pentru ambarcațiunile cu motor termic și acces liber pentru ambacațiunile electrice).

Un fapt: împreună cu alți proprietari de bărci cu motor termic, în ultimii 3 ani am organizat și am participat mai multe activități de ecologizare a lacului decât dl. Dohotaru, despre care nu cunosc să fi participat la vreo astfel de activitate pe lacul Tarnița.

Afirmațiile referitoare la relația dintre subsemnatul și doamna Rocsana Contras: acest aspect nu mai este de actualitate din luna septembrie 2020.

Mizez în continuare pe interesul Dvs. în reflectarea dezbaterilor pe marginea limitării sau interzicerii navigației pe lacul Tarnița și vă stau la dispoziție și pentru viitor pentru prezentarea argumentelor taberei celor care susțin limitarea la 3 ore/săptămână a navigației recreative pe lacul Tarnița (nu interzicerea) cu bărci cu motor termic.

Consider că dezbaterea trebuie să aibă în centru argumentele celor 2 tabere (sau mai multe) și nu persoanele care le transmit.”

Te-ar putea interesa si

Comenteaza